x

Yung-frontmand udgiver single – på vej med første soloalbum og koncerter

Yung-frontmand udgiver single – på vej med første soloalbum og koncerter

I samme omgang annoncerer han desuden to kommende koncerter ‒ en i København og en i Aarhus

Efter at have udgivet en række ep'er de seneste år, er Mikkel Holm Silkjær ‒ der til dagligt også er frontperson i det aarhusianske rockband Yung ‒ nu klar til at præsentere verden for sit debutalbum som Holm. Albummet udkommer i slutningen af 2021, og i dag er albummets førstesingle “Back Home” ude og kan høres længere nede. 

Holms kommende album har titlen Why Don’t You Dance, og titlen er inspireret af en novelle af samme navn, der er skrevet af Raymond Carver. Novellen handler om en kvinde, der køber nogle ting af en gådefuld mand, og som under interaktionen forsøger at regne hans livshistorie ud. Holm fortæller:

”Jeg havde tænkt meget over sangene og teksterne, og Carvers novelle resonerede virkelig med mig. Den fik mig til at indse, at jeg havde været et mørkt sted i lang tid, og at jeg havde holdt det for mig selv. Men det stod alt sammen skrevet i mine tekster. Det var overvældende at indse, at tingene ikke gik, som jeg gerne ville have det. Så snart jeg havde læst novellen færdig, skrev jeg den sidste sang til albummet, som handler om det paradoksale i gerne at ville have det bedre, men samtidig frygte, at det vil forringe ens kreativitet at få det bedre. Vi indspillede sangen den næste dag, og det stod klart, at albummet skulle hedde Why Don’t You Dance."

Selvom Holm har haft gang i solokarrieren siden 2016, har det bestemt ikke forstyrret arbejdet med, eller påvirket kvaliteten af, Yungs udgivelser. Bandets debutalbum Falter udkom 2014 og blev fulgt op med A Youthful Dream i 2016. Bandets toer fik fem stjerner, og ligeledes gjorde deres seneste albumudspil Ongoing Dispute, der udkom i januar i år.  

Som soloartist har han udgivet tre ep’er ‒ Holm i 2016, Dappled i 2018 og Indifferent i 2020. Han har desuden optrådt på Roskilde Festivals Rising-scene i 2018 og spillet et par koncerter i London. 

I forbindelse med udgivelsen spiller Holm to koncerter i november. 

Den først bliver på Loppen i København, den 10. november, og billetter kan købes her

Den anden bliver i VoxHall i Aarhus, den 12. november, og billetter kan købes her

LÆS OGSÅ: PREMIERE: Sommeridyl og drageflyvning i ny video fra Efterklang 

Hør “Back Home” her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA