x

Rammstein-sanger arresteret i Rusland

Rammstein-sanger arresteret i Rusland

Opdatering: Nedenstående nyhed viser sig ikke at være helt rigtig. Læs den rigtige udgave af historien her. GAFFA beklager fejlen.

Rammsteins forsanger Till Lindemann blev anholdt den 28. august af russisk politi og er nu varetægtsfængslet, skriver The Pit.

Grunden skulle være, at Lindemann havde til hensigt at optræde som solist på Maklarin For Homeland-festivalen i den russiske by Tver i går, den 29. august. Politiet anholdt ham på hans hotelværelse, da hans planlagte optræden angiveligt overtrådte reglerne for masseforsamlinger under Covid-19-restriktionerne. Lindemanns manager Anar Reiband er også blevet anholdt og risikerer udvisning og et permanent forbud mod indrejse i landet, da de russiske myndigheder mener, at han er arrangør af festivalen, på trods af at han er kommet ind i landet som turist.

Rammstein-sangeren har haft flere kontroverser med de russiske myndigheder gennem årene. Blandt andet var der problemer, da hans musikvideo "Lubimiy Gorod" skulle sælges som såkaldt NFT (non-fungible token) tidligere i år. Optagelserne blev foretaget på det verdenskendte, enorme museum Eremitagen på Vinterpaladset i Skt. Petersborg og blev godkendt, men ikke at Lindemann derefter ville sælge rettighederne til videoen for 100.000 euro. Museets embedsmænd påpegede blandt andet, at museets genstande kan ses i baggrunden. "Brug af billeder af genstande fra museets samling og møbler i samlingen er ikke inkluderet i aftalen med museet. Lindemann underskrev personligt en kontrakt med Eremitagen, der tillod ham at bruge billeder af Eremitagen og alt forberedt materiale udelukkende til musikvideoen," skrev Eremitagen i en erklæring ifølge DW.

Lindemann og Rammstein har begge både hyldet og fornærmet Rusland. Lindemanns fortolkning af "Lubimiy Gorod" er oprindeligt en sovjetisk krigssang fra 1930'erne. En single, der for nylig spillede hovedrollen i en patriotisk sovjetisk film kaldet Devyatayev. Landets myndigheder har tidligere også været forargede over, at det tyske bands mandlige medlemmer Richard Kruspe og Paul Landers kyssede hinanden på scenen på turné i Rusland i 2019, hvilket strider mod landets lovgivning, der siden en lov fra 2013 har forbudt promovering af homoseksuelle aktiviteter.

LÆS OGSÅ: Rammstein-fan bygger bandets scene i Lego – roses af gruppen

En russisk fan af bandet, Andrei Borovikov, blev desuden i april idømt to et halvt års fængsel for "udbredelse af pornografi", da han på et socialt medie linkede til Rammsteins musikvideo "Pussy". Den egentlige årsag bag anklagesagen siges dog at være, at Borovikov tidligere har arbejdet tæt sammen med den fængslede oppositionspolitiker Alexei Navalny.

Både Rammstein og Lindemann solo er ganske populære i Rusland, og i maj udgav Lindemann et livealbum indspillet i Moskva.

LÆS OGSÅ: Lindemanns horrorshow virker fremragende live

Rammstein giver efter planen en udsolgt koncert i Ceres Park i Aarhus 22. juni 2022.

Se den omtalte musikvideo til "Lubimiy Gorod":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA