x

The Minds of 99 drager på arenaturné

The Minds of 99 drager på arenaturné

Niels Brandt & Co. giver seks store koncerter i januar og februar

Den 11. september giver The Minds of 99 koncert som hovednavn i Parken som det kun andet danske band nogensinde – det første var Volbeat i 2017 – og de cirka 50.000 billetter har været udsolgt siden 25. juni.

Bandet har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene længe, for allerede til januar vil de igen spille for store masser. Gruppen tager nemlig på arenaturnéen Infinity Action Tour rundt i landet til blandt andet Jyske Bank Boxen og Royal Arena, der hver har en kapacitet på cirka 15.000 personer.

”Vi har som band været vant til at spille utroligt meget alle de år, vi har eksisteret. Nu har vi ikke spillet i to år. Vi savner vores publikum helt sindssygt meget. Det er live, vores musik lever allermest, og det er dér, sangene for alvor giver mening. Ud over det, så skal livemusikken som helhed i gang igen, og det vil vi fandme gerne med til. Vi savner landevejen utroligt meget,” udtaler bandets forsanger Niels Brandt.

Gruppen vandt KarriereKanonen i 2013, debuterede i 2014 med et selvbetitlet album og fik et pænt hit med sangen "Det er Knud som er død" med musik til et mindedigt fra 1933 af Tom Kristensen om polarforskeren Knud Rasmussen – ellers er deres tekster primært skrevet af Niels Brandt. I 2015 fulgte de det op med albummet Liber med blandt andet hittet "Ma Cherie Bon Bon", og i oktober 2017 og februar 2018 kom så det todelte album Solkongen med blandt andet hitsinglen "Alle skuffer over tid".

Siden oktober 2019 har bandet udgivet fem singler, som nu er samlet på ep'en Infinity Action.

Hårdtarbejdende liveband

Bandet har dog "kun" ligget nummer 1 på vinyl-hitlisten, ikke på nogen streaming- eller radiohitliste, og sammenlignet med mange andre danske kunstnere, ikke mindst inden for urban-musikken, er deres streamingtal ikke voldsomt imponerende. Til gengæld er de et utrætteligt turnerende band, når der ikke lige er nedlukning, og det er i høj grad deres evner som liveband, der har bragt dem til den succes, de har i dag.

Tilbage i 2019 var The Minds of 99 også på arenaturné, og de har blandt meget andet spillet på Roskilde Festivals Orange Scene i både 2015 (hvor de åbnede den) og i 2018. Sidstnævnte koncert er også udgivet på vinyl og som stream, og det samme gælder deres optræden i august 2019 ved det spektakulære kunstværk Dodekalitten på Lolland.

The Minds of 99 plejer at få fem stjerner, når GAFFA anmelder dem live – på Heartland Festival 2019 blev det faktisk til de maksimale seks – og der faldt også fem stjerner ned fra himlen, da de optrådte i Royal Arena i november 2019.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Forløsningen af en hel generations frustrationer

Infinity Action Tour kan opleves her:

Fredag 21. januar: Arena Næstved, Næstved

Lørdag 22. januar: Jyske Bank Arena, Odense

Torsdag 27. januar:  Jyske Bank Boxen, Herning

Fredag 28. januar: Royal Arena, København

Torsdag 3. februar: Gigantium, Aalborg

Fredag 4. februar: Ceres Arena, Aarhus

Billetsalget starter fredag 3.9 kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Varm op med gruppens hidtil seneste single, "Emil":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA