x

Nick Caves højrehånd udgiver bog

Nick Caves højrehånd udgiver bog

Warren Ellis udgiver bog om et stykke tyggegummi udstillet i København

Gennem mere end 25 år har han været medlem af Nick Cave & The Bad Seeds – de sidste mange år som Caves vigtigste samarbejdspartner. De to har komponeret og indspillet en række soundtracks og senest albummet Carnage, som er krediteret til Nick Cave & Warren Ellis. Og til oktober debuterer den 56-årige rockveteran så som forfatter, når forlaget Faber & Faber udgiver bogen Nina Simone's Gum.

Titlen refererer til et stykke tyggegummi, som Ellis sikrede sig i 1999, hvor sangerinden Simone gav koncert i London og efterlod sit tyggede tyggegummi på scenen. Det mere end 20 år gamle stykke tyggegummi har i øvrigt kunnet ses i en glasmontre på den store Nick Cave-udstilling Stranger Than Kindness i København.

Ifølge en udtalelse fra Ellis er bogen "en historie om den betydning, vi tillægger ting og oplevelser, og hvordan de indgydes spiritualitet. Det er en fejring af den kunstneriske process, venskab, forståelse og kærlighed".

Ellis blev fuldgyldigt medlem af Nick Cave & The Bad Seeds omkring gennembrudsalbummet Murder Ballads i 1996. Makkerparret Cave og Ellis har også medvirket på flere plader med Marianne Faithfull, og senest indspillede Ellis og Faithfull spoken word-albummet She Walks in Beauty, som udkom i foråret 2021. 

LÆS OGSÅ: WARREN ELLIS–INTERVIEW – 20 år med Nick Cave

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA