x

Nu kan Spotify lave playlister baseret på din og din vens musiksmag

Nu kan Spotify lave playlister baseret på din og din vens musiksmag

Musikstreaming-tjenesten Spotify har lige lanceret en ny funktion, der automatisk opretter playlister baseret på to venners musiksmag

Der findes mange måder at få Spotify til, automatisk, at lave en playliste til dig på, og nu er der kommet en ny – Blend.

Blend tager din og en af dine udvalgte venners musiksmag – som den kender via sine indbyggede algoritmer – og ud fra dem lave en helt ny musikliste, så du på den måde kan blive introduceret til ny musik.

Spotify bruger noget, de kalder for "Taste Match Scores", som viser hvor ens eller unik dín musiksmag er sammenlignet med dine venners. Denne score oprettes, når to venner opretter deres Blend på Spotify, og så kan playlisterne ellers oprettes.

Hvis du undrer dig over, hvorfor du får en given sang, så kan du på Spotify se, hvad det er, der bringer sangen ind i din playliste. Den datahistorie fra Blend kan du også dele på sociale medier, hvis du gerne vil flagre med det.

Blend opretter også nye covers, så brugerne lettere kan se, hvilke playlister der er Blend-lister, og hvilke der ikke er.

Ifølge Spotify skulle det være let at oprette en Blend-liste og invitere venner til at deltage i netop din Blend, og funktionen er allerede aktiveret på Spotify.

LÆS OGSÅ: Masser af hestekræfter til de kreative


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA