x

V-medieordfører: P6 Beat og P8 Jazz bør fortsætte

V-medieordfører: P6 Beat og P8 Jazz bør fortsætte

Venstres medie- og kulturordfører Jan E. Jørgensen mener, at DR har en forpligtelse til at dække forskellige musikalske genrer, hvorfor P6 Beat og P8 Jazz skal prioriteres

GAFFA er i gang med at udsøge den potentielle nedlukning af DAB-kanalerne P6 og P8. Venstres medie- og kulturordfører Jan E. Jørgensen understreger i et interview med GAFFA sin entusiasme for de to kanaler:

– At have nogle kanaler, som er dedikeret til bestemte typer af musik, giver jo meget god mening. Den klassiske musik har haft sin egen kanal i årevis, og da DR lavede P6 og P8, syntes jeg, at det var helt rigtigt set, fordi det er musikgenrer, som du ikke i forvejen kan finde så frygteligt meget af på de eksisterende FM og DAB-kanaler, siger han til GAFFA.

Da GAFFA i går interviewede Socialdemokratiets medie- og kulturordfører, Kasper Sand Kjær, kunne vi konstatere, at han ikke umiddelbart ønsker at finansiere kanalernes fremtid fra politisk side. Venstres medie- og kulturordfører Jan E. Jørgensen er til dels enig og forklarer:

– P6 og P8 har afgjort sin berettigelse og bør fortsætte. Så kan jeg undre mig lidt over, at DR ikke selv kan finde penge i sit milliardstore budget. Jeg synes, at det skal afsøges, om ikke det er muligt, at DR selv finder pengene.

LÆS OGSÅ: S-kulturordfører: DR bør selv finde pengene til P6 Beat og P8 Jazz

Medie- og kulturordføreren var som medlem af det daværende regeringsparti Venstre i 2018 med til – sammen med de andre regeringspartier Konservative og Liberal Alliance samt støttepartiet Dansk Folkeparti – at indgå det medieforlig, hvor DR blev påtvunget 20 procents besparelse og forårsagede, at Radio24syv lukkede. Selvom Jørgensen til dels fortryder disse beslutninger og synes, at P6 og P8 er vigtige kanaler, mener han ikke, at det politikernes job at tilføre flere penge til DR.

– Det er jo ikke det samme, som at vi ønsker at tilføre flere penge til DR. Det gør vi i udgangspunktet ikke. Og som sagt så undrer det mig lidt, at man ikke kan finde de penge, som det vil koste at forsætte med at drive de to kanaler indenfor eget budget.

Jan E. Jørgensen pointerer, at kanalerne ikke nødvendigvis behøver at være DR-kanaler, men kunne udbydes, ligesom Radio24syv blev, hvor frekvensen endte med at blive overtaget af Radio4. – Personligt synes jeg, at P6 og P8 er to fremragende radiokanaler, så det ville være rigtigt, rigtigt ærgerligt, hvis de ikke kunne fortsætte i en eller anden form, forklarer han.

Den nuværende socialdemokratiske regering har bebudet et nyt medieforlig dette efterår. Det vides endnu ikke, om Venstre kommer til at indgå i dette forlig, men Jørgensen understreger, at P6 Beat og P8 Jazz vil blive prioriteret af Venstre, hvis samarbejdet bliver til noget: – Det er helt klart noget af det, som vi vil prioritere. Det er det.

I en skriftlig kommentar til MediaWatch fortalte DR's direktør for Børn, Unge og Kultur, Henrik Bo Nielsen i sidste uge, at pengene skal komme fra politisk side, såfremt kanalerne skal fortsætte oven på de store besparelser, der i 2018 blev fortaget i DR, under den dengang Venstre-ledede regering:

"Vi er fortsat fra DR’s side positive over for at videreføre kanalerne, hvis der prioriteres finansiering fra politisk side i lighed med i 2020 og 2021, sådan som vi også har udmeldt fra første færd. Med de store besparelser, vi i DR har gennemført, så har vi ikke selv mulighed for at videreføre kanalerne, medmindre vi lukker noget andet.” 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA