x

DF-medieordfører om P6 Beat-sagen: Ikke flere penge til DR

DF-medieordfører om P6 Beat-sagen: Ikke flere penge til DR

Dansk Folkeparti's medieordfører Dennis Flydtkjær mener, at DR selv må finde midler til at videreføre P6 Beat og P8 Jazz

Der er ad to omgange tidligere blevet fundet 15 millioner kroner til videreførelsen af de to DAB-kanaler, P6 Beat og P8 Jazz. Første gang var i 2019, hvor kanalerne var tæt på at lukke ned, og anden gang blev de to kanaler inkluderet og derved sikret i finansloven for 2021.

De to kanaler skal dog ikke regne med yderligere støtte, når medieforhandlingerne finder sted i fremtiden. I hvert fald ikke hvis det står til Dansk Folkepartis medieordfører, Dennis Flydtkjær.

– Vi går ikke ind til medieforhandlingerne med, at der skal flere penge til DR i hvert fald, udtaler medieordføreren til GAFFA.

LÆS OGSÅ: P6 Beats og P8 Jazz' fremtid er atter usikker

Ifølge Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, har politikerne de to seneste år ”holdt hånden under de to DAB-kanaler” for at lette DR’s økonomiske situation – en løsning, som han dog ikke mener, holder på sigt.

– Hvis det står til os, så er tiden kommet til, at de to kanaler, ligesom DR’s andre radiokanaler og tv-kanaler, er en prioritering indenfor DR’s eget budget, udtalte Kasper Sand Kjær for nylig til GAFFA.

Dennis Flydtkjær er af en lignende holdning.

– DR må selv flytte rundt på de midler, de har. Jeg går ikke ind for, at der skal flere penge til DR.

Charlotte Broman Mølbæk, som er medieordfører for SF, har en anden mening om sagen. Hun mener, at det vil være tosset ikke fortsat at støtte op om de to DAB-kanaler, som man i forvejen har sat penge af til i to år. Enhedslistens kulturordfører, Søren Søndergaard, mener ligeledes, at det vil være ”totalt gak i låget” at lukke P6 Beat og P8 Jazz nu.

LÆS OGSÅ: Enhedslistens kulturordfører om P6 Beat-sagen: ”Kasper Sand Kjær har ikke fulgt med i timen”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA