x

Sebastian udgiver nyt studiealbum

Sebastian udgiver nyt studiealbum

Den folkekære musiker har brugt corona-nedlukningen til at skabe ny musik

Sebastian har brugt tiden under nedlukningen som følge af coronapandemien til at skrive og indspille 11 nye sange, hvoraf de fleste er indspillet med musikerens efterhånden faste band til hans album nummer 36. Albummet bærer titlen Tidløs erindring og er sat til at udkomme den 15. oktober på cd og lp.

Tidløs erindring dækker over en bred række musikalske stilarter og temaer, hvor der både er plads til sjov og alvor. En del af sangene er, som titlerne antyder, inspireret af pandemien og den følgende nedlukning og isolation, men albummet byder også på numre af en tidløs natur. Sangene handler ifølge pladeselskabet Playground Music om "alt fra sorte huller, hjerter i galehuse til selvfedme, snurretoppe og lille Bamse Lise. De trækker på tanker, erindringer og drømme, der ikke knytter an til særlige årstal og begivenheder, og som ikke er præget af øjeblikket eller frygten for fremtiden."

Albummet er produceret af Sebastian og Louise Nipper og er blandt andet indspillet i Soundscape studiet i København i perioden maj-juli 2021. Singlen "Det' sikkert bare om kærlighed" udkom i juli måned.

LÆS OGSÅ: SEBASTIAN-INTERVIEW: I drømmenes tjeneste

Sebastian, der bærer det borgerlige navn Knud Christensen, har været aktuel på den danske musikscene i mere end 50 år. Sangeren havde sin pladedebut i 1971 med det engelsksprogede album The Goddess, og den dansksprogede single ”Lossepladsen bløder” blev udsendt samme år. Ét år til skulle der dog gå, før den folkekære musiker fik sit store gennembrud i 1972 med det dansksprogede album Den store flugt.

I årenes løb har Sebastian spillet omkring 2000 koncerter og solgt mere end 2,5 millioner plader. Musikeren har desuden skrevet en række musicals, herunder Skatteøen i 1986 baseret på Robert Louis Stevensons’ roman og Ronja Røverdatter i 1991, der er lavet over Astrid Lindgrens bog. Sangeren har desuden vundet en række priser, herunder IFPI’s Ærespris ved Danish Music Awards i 2004 og Pionerprisen ved Steppeulven i 2008.

Sebastian er aktuel på en næsten udsolgt soloturné, og sangerens store bandturné, der er blevet udskudt af flere omgange, er nu sat til at starte i udgangen af januar 2022.

Trackliste:

 1. Hjerte i et galehus
 2. Kill Your Darlings
 3. Det’ sikkert bare om kærlighed
 4. Tidløs erindring
 5. Lille Bamse Lise
 6. Corona Homework Habit
 7. Den dag vi så det sorte hul
 8. Hvorfor er man ikke bare selvfed?
 9. Snurretoppen
 10. Corona Corona
 11. Et stille øjeblik

Musikere på albummet:

Sebastian: Lead vokaler, akustiske guitarer og kor

Michael Friis: Bas

Perry Stenbäck: Akkustisk og elguiar, mandolin, banjo, slide og diverse strenge, kor

Nils Henriksen: Elguitar

Peter Dencker: Keyboards, piano, harmonica

Klaus Menzer: Trommer, percussion

Steen Nicolaj Hansen: Baunser og brass

Morten Kærså: Keyboard med mere

Misen Groth: Kor

Gry Harrit: Kor

Anne Seier: Kor

Louise Nipper: Kor (”Den dag vi så det sorte hul”)

Lyt til singlen "Det' sikkert bare om kærlighed" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA