Nyhed

Roskilde Festivals GRASP-festival fuldender program med kunst, aktivisme og videnskab

GAFFA.dk – alt om musik

Kunstnerkollektivet Superflex og pandemiforsker Lone Simonsen er blandt de nye offentliggørelser til den nye vidensfestival i Roskilde.

Programmet til den allerførste udgave af Roskilde Festivals nye festival, GRASP er nu fuldendt. Sidste nye tilføjelser tæller blandt andet det danske kunstnerkollektiv Superflex, der netop har modtaget Kronprinsparrets Kulturpris 2021, og pandemiforsker Lone Simonsen, der i år er blevet hædret for sin evne til at formidle ny viden om corona-pandemien til danskerne. Vidensfestivalen GRASP, åbner for tre dages tværfaglig videndeling mellem forskere, kunstnere og praktikere i Roskilde-bydelen Musicon 18.-20. november 2021.

Ud over Superflex og Lone Simonsen er der i alt tilføjet 30 nye oplevelser, talks og performances til festivalen, som tematisk kredser om nye idéer inden for kunstnerisk medborgerskab, aktivistisk byudvikling og bæredygtig innovation. Programmet er nøje udvalgt, og intet er tilfældigt:


"Når vi vælger at sætte et aktivistisk kunstnerkollektiv som Superflex på samme festivalplakat som pandemiforskeren Lone Simonsen, handler det om at vise, hvordan videnskab og kunst i forening kan give håndgribelige svar på tidens bæredygtige udfordringer såsom corona-krisen og klimaforandringer. Programmet er vores bud på en helt ny og tidssvarende festivaloplevelse, der støtter fællesskabernes afgørende betydning for vores kultur og samfund. Så vi glæder os virkelig til at føre gæsterne ind i et medrivende univers af kunstnerisk nysgerrighed og videnskabelig formidling," udtaler Signe Brink Wehl, programansvarlig for GRASP i en pressemeddelelse.

Superflex bliver af GRASP inviteret til en samtale om bæredygtighed og biodiversitet, og om deres forening af kunstnerisk praksis og videnskabelig metode. Kunstnerkollektivet blev dannet i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Rosengren.

Blandt kollektivets seneste projekter er SuperRev, hvor de samarbejder med forskere om at genetablere og styrke biodiversiteten i havet, og de har for nylig sat biodiversitet på dagsordenen i forbindelse med FN's generalforsamling i New York med værkerne Vertical Migration og Interspecies Assembly.


GRASP arrangeres af Roskilde Festival i samarbejde Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

Festivalens arrangementer finder sted inden- og udendørs i den kreative bydel Musicon, som ligger i den sydlige del af Roskilde. Få overblikket over festivalens omkring 70 workshops, debatter, koncerter, talks, kunstoplevelser og festivalpladsens indretning lige her.

Billetter til GRASP kan købes lige her.


LÆS OGSÅ: Roskilde Festival arrangerer ny festival – om bæredygtig forandring

ANNONCE