x

Arlo Parks vil øge fokus på mental sundhed, udtaler hun i ny UNICEF-rapport

Arlo Parks vil øge fokus på mental sundhed, udtaler hun i ny UNICEF-rapport

”Jeg har mistet venner til psykisk sygdom og set dem drukne i et mørkt hul,” fortæller sangeren i den nye UNICEF-rapport om mental sundhed.

Unicef har netop udsendt en rapport med navnet ”The State of The Worlds Children 2021”. Den handler om børn og unges mentale sundhed verden over, hvilket især er blevet påvirket af coronapandemien, lyder det blandt andet. I rapporten kommer den britiske sanger og sangskriver Arlo Parks med en kommentar til dens resultater. Hun har nemlig mærket konsekvenserne af dårlig mental sundhed tæt på, skriver NME.

"Jeg har mistet venner til psykisk sygdom og set dem drukne i et mørkt hul. Jeg har også set venner blomstre og navigere sig mod lyset med professionel hjælp og et kærligt, opmærksomt støttesystem,” skriver Arlo Parks i en kommentar i rapporten og fortsætter:

”Et sind fyldt med skam kan ikke vokse, og det er derfor, jeg mener, at det er vigtigt at dekonstruere stigma, gøre mental sundhedsstøtte tilgængeligt og opbygge strukturer til at støtte mennesker, især sårbare og marginaliserede grupper. Især queerhed bør ikke betyde skyld, det bør ikke betyde andet end queerhed. Vi skal tjekke op på hinanden, stå op for hinanden og forvise skam fra vores ordforråd."

Rapporten har blandt andet fokus på psykisk sundhed: ”State of the World’s Children 2021: On My Mind undersøger børns, unges og omsorgspersoners psykiske sundhed. Den fokuserer på risici og beskyttelsesfaktorer i kritiske øjeblikke i livets forløb og går i dybden med de sociale determinanter, der former mental sundhed og velvære,” skriver Unicef om rapporten på deres hjemmeside.

Arlo Parks vandt for nyligt den prestigefyldte Mercury Prize for albummet Collapsed In Sunbeams. GAFFA-Prisen 2021 havde desuden i marts fornøjelsen af at kunne præsentere Arlo Parks som optrædende til showet, der blev afholdt i Musikhuset i Aarhus. Arlo Parks' indslag, en nedbarberet version af sangen "Hurt", blev dog sendt over video hjemme fra London, da landet, og meget af verden, var under lockdown på grund af corona. Se hendes bidrag her.

LÆS OGSÅ: Ny rapport om musikbranchen: ”Det er et utroligt højt antal folk, der bliver diskrimineret”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA