x

20 år med L.O.C: Debutpladen genudgives på vinyl

20 år med L.O.C: Debutpladen genudgives på vinyl

L.O.C markerer albummet Dominologi’s 20-års jubilæum ved at genudgive det på vinyl

L.O.C. debuterede for 20 år siden som solist med albummet Dominologi, som nu for første gang udgives på dobbelt gatefold-vinyl, i en remastered udgave. Herpå vil der være to numre, der ikke har været udgivet i originalversion siden albummet udkom. Se den fulde trackliste nederst i artiklen.

Siden første udgivelse har rapperen, der går under det borgerlige navn Liam O’Connor, udgivet 11 albums. Seneste udgivelse, der landede 24. september, er det mixtape-lignende FUCK L.O.C, som blandt andet beskrevet således af GAFFA's anmelder:

"Liam O’Connor er kåd med stort K på Fuck L.O.C. Alt er mere hidsigt og spruttende, end jeg personligt har hørt længe fra 00’ernes hiphop-guru nr. 1."

Rapperen kan desuden findes på forsiden af GAFFA’s oktobernummer, med et stort interview i anledning af de 20 år på den danske musikscene og den nye udgivelse. Her fortæller han blandt andet om, at han slet ikke er færdig med at lave musik, her 20 år senere:

– Der, hvor jeg er nu, skal jeg lave musik, fordi jeg kan mærke lysten til at gøre det. Og hvis jeg så laver noget, der på en eller anden måde sniger sig ind i det, folk forbinder med mig, så er det alt, hvad jeg kan håbe på.

Læs hele interviewet med L.O.C lige her.

Selv om der er 20 år mellem første og seneste album, er mange af temaerne i musikken stadig det samme. I en pressemeddelelse er L.O.C og hans musik beskrevet således:

”Her 20 år efter debuten er der stadig en stor fællesnævner for temaerne i L.O.C.’s musik, som til stadighed formår at balancere mellem humor og tunge temaer. Alsidigheden og den gennemgående oprigtighed i hans kunstneriske udtryk har gjort ham til en af de mest indflydelsesrige rappere nogensinde på den skandinaviske hiphopscene samt en af de bedst sælgende rap-artister.”

Dominologi fik af GAFFA tilbage i 2001 fem stjerner og blev blandt andet beskrevet således:

"Med sin gangsta-ass attitude, sans for at holde sig til numrenes respektive temaer (såvel morsomme som seriøse) og gode beats til at bakke rappen op (Tabu-folkene står bag) leverer L.O.C. et brilliant debut-album. Og så er der i sandhed ikke mange danske MC’s, som når L.O.C. til sokkeholderne!"

Dominologi på vinyl lander den 29. oktober.

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Milkshakes, damer og L.O.C

Tracklisten på den nye genudgivelse ser ud som følger:

1. Vil du bange
2. Drik din hjerne ud
3. 20 måder
4. Klare den som os
5. Dominologi

6. Fra min blok
7. Kvalivare
8. 50/50
9. Absinthe

10. I kender det
11. XXX-Ho's
12. Ring lige
13. Nede for alt, Pt. 2

14. Hvad vil du gøre
15. Derfor banger jeg
16. Mig & Paranoia
17. Rappers & Bitches


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA