x

Ny single fra queer-feministiske girlcrush – hør den her

Ny single fra queer-feministiske girlcrush – hør den her

Med sangen ”Lucky” vil Girlcrush gøre om med romantiseringen af at date én med psykiske problemer

Queer-feministiske Girlcrush fandt sammen via en Facebookgruppe for ugidelige feminister for få år siden. Nu er de snart klar med deres debutalbum, som står til udkomme i foråret 2022. De har netop udsendt første single fra det kommende album. Den hedder ”Lucky”.

Trioen, der består af Andrea, Marie og Nat, skriver musik om kønsopfattelser, kropsidealer, seksualitet og kærlighed, men omdrejningspunktet for deres debutalbum er at nedbryde stigma om psykisk sårbarhed og tager udgangspunkt i deres egne erfaringer. 

"Der er flere, end man tror, som har de her problemer. Man kan ikke se på folk, om de har en psykisk sygdom, og derfor er det her album så vigtigt for os. Albummet indeholder alle mulige forskellige måder at snakke om psykisk sygdom på, både alle de triste og svære følelser, men også de sjove og ironiske", fortæller Girlcrush om det kommende album i en pressemeddelelse. 

”Lucky", der er første udgivelse fra det den kommende debutplade er upbeat og sårbar, men samtidig ironisk og flabet, og det er meningen at den skal gøre op med romantiseringen af date én med psykiske problemer:

”Sangen handler grundlæggende om, hvordan nogle mennesker synes, det er sødt, at man er psykisk syg. Første gang jeg blev opmærksom på den her romantisering af psykisk ustabile mennesker var i film og tv. Den såkaldte 'Manic Pixie Dream Girl'. Derudover er jeg også opvokset med Tumblr, hvor romantiseringen især var tydelig på billeder og opslag om depression, angst og spiseforstyrrelser. Jeg har oplevet mange, især mænd, som synes det er lidt spændende at date en ‘pige med issues’, og som synes det er sødt, at man er lidt crazy. Sikke et held...” udtaler Girlcrush-medlemmet Andrea i en pressemeddelse. 

Girlcrush udgav i 2020 deres første ep med samme titel som bandet selv: Girlcrush. GAFFA gav den fire stjerner, og skrev blandt andet:

”Girlcrush kommer længeventet. Siden de eksploderede og smurte undergrunden ind i deres candyfloss-punk på Roskilde Festival sidste år, har de lige så stille hevet det ene solide pop-punknummer efter det andet ud af ærmet.”

LÆS OGSÅ: GUIDE: 20 queer-artister, der vil rocke din verden


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA