x

Comeback i X Factor: Jeg var så skuffet

Comeback i X Factor: Jeg var så skuffet

Dj Martin Jensen har valgt at tage en sæson mere som X Factor-dommer, og denne gang vil han fokusere mere på at finde artister, der kan udvikles.

Da X Factor-sæsonen 2020 gik på hæld, var det en udmattet Martin Jensen, der sad i dommerstolen. 

Det var hårdere end ventet at være dommer i programmet, fortalte dj'en, og desuden var han så skuffet over, at han ikke havde fået succes med sine deltagere, at han overvejede at droppe sangkonkurrencen.

Men nu er han tilbage til sin anden sæson, og denne gang vil han forsøge at finde artister, som han ved, han kan udvikle, og som brænder for det.

- Jeg vil rigtig gerne prøve at finde artister, der gerne vil være artister. Det skal forstås på den måde, at når du tager en uddannelse, ved lærerne også godt, hvem der bliver til noget. Jeg leder efter dem, der vil have en ph.d., siger Martin Jensen.

- Jeg vil prøve at finde nogle, der gerne vil det. Nogle, der brænder for det, og som ikke bare har lyst til at være i tv, siger han.

Den 29-årige dj, der er internationalt kendt og har flere hundrede millioner afspilninger på streamingtjenester, siger, at han ikke fortryder sine valg fra sidste år. Det er svært at finde de rigtige artister i begyndelsen, fordi tiden er knap, fortæller han.

- Det er pisseumuligt, fordi det er så få gange, man møder de her mennesker. Så jeg bliver bare nødt til at analysere dem, når de træder ind, og så må jeg håbe, jeg kan ramme et eller andet, der rammer rigtigt, siger han.

Ligesom det også var sidste år, er det målet for Martin Jensen at finde en sanger, der kan begå sig succesfuldt i den virkelige musikverden, når X Factor-kameraerne slukker.

- Det er jo muligt. England har jo gjort det nogle gange, og der er kommet nogle få stykker ud af Danmark. Men det kræver den unikke sjæl. Det er det, det hele handler om. Du kan ikke træne nogen på tre måneder til noget, der tager en livstid at perfektionere, siger han.

Han har et bud på, hvorfor mange X Factor-vindere siden er gået i glemmebogen.

- Når man træder ind i "X Factor", får du et team af specialdesignede mennesker, der er de bedste inden for branchen til at lave, hvad de laver. Du bliver mere eller mindre båret igennem, og når du bliver sluppet fri på egne ben, har du ikke lært noget, siger han.

Seere af sidste sæson vil nok huske, at den var præget af en til tider hård tone mellem Martin Jensen og meddommer Thomas Blachman.

Den mangeårige X Factor-nestor var ikke tilfreds med niveauet hos Martin Jensen. Og da dj'en valgte at sende Blachmans gruppe The Kubrix ud, klagede Blachman over, at det var "brun sovs og røvballemusik", der i stedet var kommet videre.

Martin Jensen er dog klar til endnu en sæson med den rutinerede dommer, der af og til har en skarp tunge.

- Det gode ved Thomas er, at hvis han ikke er efter mine musikvalg og artister, så er det eddermame det forkerte job, han har. For hvis han ikke har fattet, hvad det rigtige er nu efter 15 sæsoner, så tror jeg seriøst, han skal til at overveje at lave noget andet, siger den 29-årige dj.

Dommertrioen fuldendes af musikeren Kwamie Liv, som debuterer i dommerpanelet.

15. sæson af programmet får premiere på TV 2 i januar 2022.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA