x

NorthSide 2022 bliver plantebaseret

NorthSide 2022 bliver plantebaseret

Når NorthSide 2022 løber af stablen den 2.-4. juni 2022, vil al mad til både gæster, artister og frivillige være plantebaseret og 100 procent økologisk, skriver festivalen i en pressemeddelelse

Det er slut med hakkebøffer i burgeren, når NorthSide 2022 åbner dørene på deres nye plads på Eskelunden i Aarhus.

Festivalen har netop offentliggjort i en pressemeddelelse, at de endnu engang tager et bæredygtigt spring. De har nemlig valgt, at den årlige madplakat vil bestå af plantebaserede og 100 procent økologiske varianter af gastronomiske festival-evergreens kombineret med nye madoplevelser.

"NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed. I 2014 lancerede vi den første økologiske øl i samarbejde med Tuborg. I 2019 fjernede vi engangskrus og salg af vand på flaske, og i 2022 står plantebaseret mad side om side med overgangen til 100 procent grøn strøm," siger Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide i en pressemeddelelse.

Læs også: NorthSide får nyt, gigantisk vartegn – udviklet af Bjarke Ingels Group

Han forklarer, at der er en forventning om, at NorthSide går forrest til inspiration. Ikke kun når det kommer til musikken, men også når det kommer til bæredygtige tiltag – som for eksempel at gå plantebaseret.

Festivalen har taget beslutningen sammen med Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, og tilsammen står de bag Plantebaseret Videnscenter.

Centerleder for Plantebaseret Videnscenter, Katrine Ejlerskov, siger, at når NorthSide vælger, at maden på festivalen er plantebaseret og 100 procent økologisk, sender de et vigtigt signal om, at fremtiden er og skal være grønnere.

"Noget af det allervigtigste, vi hver især kan gøre for klimaet, er at spise langt mere grønt og tilsvarende langt færre animalske produkter, og hvis vi så samtidig vælger økologiske fødevarer, er vi med til blandt andet at sikre vores rene grundvand, bedre dyrevelfærd og rigere biodiversitet i og ved markerne," lyder det fra Katrine Ejlerskov.

Planen er, at NorhSide i samarbejde med deres stadepladsholdere vil udvikle mad, der kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser.

LÆS OGSÅ: Ceres Park & Arena vil være landets mest bæredygtige koncertsted

NorthSide er den første danske festival, der udelukkende serverer plantebaseret mad. Festivalen lancerer den nye madplakat og giver et smugkig på de nye tiltag, når festivalen nærmer sig.

De sidste ledige partoutbilletter til NorthSide 2022 kan købes på deres hjemmeside fra mandag den 1. november klokken 10.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA