Nyhed

J Balvin undskylder for musikvideo

GAFFA.dk – alt om musik

Videoen til nummeret ”Perra” er både blevet kaldt racistisk og sexistisk

I sidste uge forsvandt musikvideoen til J Balvins nye single ”Perra” pludseligt fra YouTube efter massiv kritik. Nu træder J Balvin frem for at undskylde og forklare, at det var ham selv, der tog den ned, skriver Billboard. I et videoklip på Instagram siger han blandt andet:

"Jeg vil gerne sige undskyld til hvem end, der følte sig krænket, især til det sorte fællesskab. Det er ikke den, jeg er. Jeg går op i tolerance, kærlighed og rummelighed. Jeg kan også godt lide at støtte nye kunstnere, i dette tilfælde Tokischa, en kvinde, der støtter sit folk, sit samfund og giver kvinder power," fortæller den colombianske reggaeton-sanger blandt andet i klippet, som Billboard har oversat fra spansk. Klippet, der blev lagt op i en Instagram-story, blev senere delt af Billboard på Twitter. Se videoen nederst i artiklen. 


Musikvideoen til ”Perra” viste, ifølge People, J Balvin gå rundt med to sorte kvinder i hundesnor. Den dominikanske rapper Tokischa medvirker også i videoen, hvor hun på et tidspunkt skulle kunne ses i et hundebur. Videoen blev taget ned i al stilhed flere dage før, J Balvin stod frem og forklarede hvorfor. Det var indtil da uklart, hvem der havde taget den ned.

Kritikken har været massiv siden videoen udkom den 10. september og kulminerede i et åbent brev fra Columbias vicepræsident Marta Lucía Ramírez. I brevet beskriver Ramírez, at sangen har (oversat til dansk) "direkte og åbenlyst sexistisk, racistisk, machista og kvindehadende udtryk, der krænker kvinders rettigheder og sammenligner dem med et dyr, der skal domineres og mishandles," skriver Billboard.

”Perra” ligger stadig tilgængelig på YouTube, dog uden video. 


LÆS OGSÅ: VIDEO: Reggaeton-stjernen J Balvin fortolker Metallica – med spansk rap


ANNONCE