x

Grammy-nominerede EarthGang kommer til Danmark – på turné med nyt album

Grammy-nominerede EarthGang kommer til Danmark – på turné med nyt album

Rapperne gæster landets to største byer med musik fra det kommende album, Ghetto Gods

Den amerikanske rap-duo EarthGang giver to koncerter på dansk grund til næste år, når de indtager henholdsvis Train i Aarhus den 28. marts og Amager Bio i København den 29. marts.

Atlanta-rapperne annoncerede i februar, at de havde et album med titlen Ghetto Gods på vej, og det er da også musikken fra det nye album, der vil danne udgangspunkt for gruppens turné, som bærer titlen Biodeghettable Tour: Euro Trippin.

EarthGang består af Johnny Venus og WowGr8, og gruppen har deres rødder i south coast-hiphoppen. Duoen startede deres musikalske karriere i 2008, og to år senere udkom den første ep, The Better Party. Rapperne udgav deres debut-studiealbum, Shallow Graves For Toys, i 2013 og i 2015 udkom opfølgeren Stray with Rabies.

Duoen skrev siden kontrakt med J. Cole på pladeselskabet Dreamville Records, hvorefter de udgav en ep-trilogi, Rags, Robots og Royalty, før gruppen i 2019 var klar med deres tredje studiealbum og første major label-plade, Mirrorland. Udgivelsen blev modtaget med fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder. Det var ligeledes i 2019, at rapperne sidst gæstede Danmark, hvor de også dengang gav koncert i Aarhus og København.

EarthGang har de seneste år arbejdet sammen med en række af branchens tunge navne, herunder Gorillaz, Mac Miller, T-Pain, Kehlani, DJ Khalil og Louis The Child.

Johnny Venus og WowGr8 er desuden medstiftere af det musikalske kollektiv Spillage Village, der består af 6BLACK, J.I.D., Hollywood JB, JordxnBryant, Mereba og Benji. Spillage Village udgav sidste år albummet Spilligion, som beskæftigede sig med relevante 2020-emner som isolation, politibrutalitet og religion.

I 2020 blev EarthGang nomineret til to Grammys i kategorierne ”Best Rap Song” og ”Best Rap Album”. Duoen blev nomineret igen i år, denne gang i kategorien ”Best R&B Song” for nummeret ”Collide” sammen med Tiana Major9.

EarthGang var desuden at finde på GAFFAs playlister med ”De bedste hiphoptracks lige nu” både i 2018, 2019 og 2020 – de to første år for deres egne sange, mens de i 2020 var med som featuring på Duckwrth-nummeret ”Super Bounce”.

LÆS OGSÅ: PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Billetsalget til de danske koncerter starter fredag den 5. november via allthingslive.dk og ticketmaster.dk.

Kom i stemning med videoen til "Mediate" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA