x

Nyt ABBA-album ude nu – hør det her

Nyt ABBA-album ude nu – hør det her

Det er gruppens første album i 40 år

En af de mest succesfulde popgrupper nogensinde har netop sluppet deres niende studiealbum. Det er første gang i 40 år, at svenske ABBA udgiver musik. Albummet hedder Voyage og indeholder 10 nye sange, hvoraf tre af dem allerede har set dagens lys som singler. Se tracklisten og hør albummet nedenfor.

Albummet blev annonceret i september, og allerede dér havde det slået rekorder. Det blev nemlig det det hurtigst forudbestilte album nogensinde i Storbritannien på kun tre dage med over 80.000 eksemplarer. 

Om albumudgivelsen siger Benny Andersson:

 ”Vi vidste, at hvis der var et show, så ville vi have brug for et par nye sange til det ... Da vi kom i studiet efter 39 år var det som om, der ingen tid var gået ... Vi havde det fantastisk. Jeg snakker med Frida og Agnetha og ved, at de er ekstremt glade for at have gjort dette,” fortæller Benny Andersson i en pressemeddelelse.

Det er ham og Björn Ulvaeus der har skrevet teksterne og musikken til og produceret Voyage. Anni-Frid Lyngstad er enig i, at den svenske gruppe havde en fantastisk tid i studiet:

“De første sessions tilbage i 2018 var så sjove, og da Benny ringede og spurgte, om jeg ville overveje at synge noget mere, slog jeg til! Og hvilke sange!! Min respekt og kærlighed går ud til disse udsædvanligt talentfulde, virkelig geniale sangskrivere! Det var sådan en glæde at arbejde sammen med gruppen igen. Jeg er så glad for det, vi har lavet og jeg håber inderligt, at vores fans føler det samme,” siger vokalist Anni-Frid Lyngstad i en pressemeddelelse. Hun synger på albummet sammen med Agnetha Fältskog. 

Ud over at gruppen annoncerede albummet i begyndelsen af september, løftede de også sløret for en koncertrække. Og det er ikke en almindelig ABBA-koncert, men en koncert hvor man kan opleve Agnetha, Björn, Benny og Anni-Frid optræde digitalt med et 10-personers liveband. Koncerten kan opleves i den specialbyggede ”ABBA Arena” i Queen Elizabeth Olympic Park i London fra den 27. maj 2022. Billetter kan købes her.

LÆS OGSÅ: ABBA er tilbage

Tracklisten ser således ud: 

  1. I Still Have Faith In You
  2. When You Danced With Me
  3. Little Things
  4. Don’t Shut Me Down
  5. Just A Notion
  6. I Can Be That Woman
  7. Keep An Eye on Dan
  8. Bumblebee
  9. No Doubt About It
  10. Ode to Freedom

GAFFA er klar med en anmeldelse af albummet senere i dag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA