Nyhed

Psychrock-trioen Khruangbin kommer til Danmark

GAFFA.dk - alt om musik

Bandet gæster K.B. Hallen i forbindelse med deres kommende turné

Gennem snart et årti har Khruangbin leveret genrebrydende psychrock. Globetrotterne fra Houston har passeret mange verdenshjørner på deres vej, og nu vender de tilbage til Danmark, hvor de giver show i K.B. Hallen, København. Det hele finder sted søndag den 10. april 2022. 

Den texanske trio består af Laura Lee på bas, Mark Speer på guitar og Donald "DJ" Johnson på trommer. Sammen spiller de transcenderende og dubbet, primært instrumental musik, der trækker tråde tilbage til 60’erne og 70’ernes soul og funk. Deres musik bærer også stærkt præg af psychedelia og musik fra forskellige steder i verden, hvilket deres bandnavn også illustrerer. Khruangbin er thai og kan oversættes til "flymotor" – et navn, de spontant valgte tilbage i 2010. 


Khruangbin er ikke blege for at indrømme, at de går imod strømmen. To af medlemmerne spiller altid med lange sorte parykker, deres studie ligger i en lade, og så er en af deres inspirationskilder thaifunkbands fra 1960’erne. Alligevel har Khruangbin haft stor succes siden udgivelsen af deres debutalbum The Universe Smiles Upon You fra 2015. 

De har varmet op for store navne som Wu-Tang Clan og Massive Attack, og så er de også at finde på den tidligere amerikanske præsident Barack Obamas sommer-playliste. Khruangbin har også udgivet en ep med Leon Bridges, og i 2020 skulle de have turneret med Tame Impala, hvilket dog desværre ikke fandt sted på grund af coronapandemien.

I en pressemeddelelse oplyses det, at medlemmerne længe havde båret rundt på en musikantropologisk fascination. Derfor fortolker og sammenvæver de musikalske indflydelser fra både Sydamerika, Mellemøsten, Spanien, Vestafrika og Sydøstasien. Denne forkærlighed for kultur er et gennemgående tema i trioens diskografi.


På Khruangbins tredje og seneste album Mordechai fra 2020 træder gruppens vokaler som noget nyt for alvor frem, hvilket resulterede i fire stjerner fra GAFFAs anmelder, der blandt andet skrev: "Khruangbin har længe mestret den umulige opgave at overskue hele verdens farverige, musikalske lydbillede. Mordechai er endnu en lytteoplevelse med streg under oplevelse."  

Billetsalget til koncerten med Khruangbin starter fredag den 12. november 2021 klokken 10.00. Du kan købe dine billetter via billetlugen.dk.

LÆS OGSÅ: Den mangevingede flyvemaskine har fået et ror med vokaler


Varm op til koncerten med musikvideoen til "Time (You and I)" fra Khruangbins seneste album: 

ANNONCE