x

Travis Scott og koncertarrangør sagsøgt af familie til niårig tilskadekommen

Travis Scott og koncertarrangør sagsøgt af familie til niårig tilskadekommen

Drengen blev væk fra sin far, der besvimede under koncerten, og er lige nu i kunstig koma

Blandt de tilskadekomne på Travis Scotts Astroworld Festival, som fandt sted den 5. november i Houston, Texas, var den blot niårige Ezra Blount. Blount er lagt i kunstig koma som følge af sine skader, og nu har drengens familie valgt at sagsøge Travis Scott og koncertarrangøren Live Nation. Dette skriver NME.

Beløbet lyder på 1 million dollars og begrundelsen er, at musikeren og arrangørerne bag festivalen ikke stoppede koncerten, der fortsatte i mindst 40 minutter efter, at publikum startede den massive skubben.

I et retsligt dokument, som Rolling Stone har fået adgang til, lyder det således:

”Under koncerten blev et niårigt, mindreårigt barn tvunget til at se på i skræk, mens flere koncertgæster kom til skade og blev dræbt som følge af publikums skubben. [Ezra] er i kunstig koma og har fået svære lever-, nyre- og hjerneskader. Disse skader vil have en livslang effekt på hans unge, voksende krop og vil nedsætte hans livskvalitet og evne til at vokse og trives.”

Blounts advokat, Ben Crump, udtaler i en pressemeddelelse, at Ezra og familien fremover vil være plaget af et livsomvæltende traume, som ingen bør opleve i forbindelse med køb af koncertbilletter.

”Koncerter og musikfestivaler som denne skal være et sikkert sted, hvor mennesker i alle aldre kan nyde musikken i et kontrolleret miljø. Intet af dette gjorde sig gældende for Astroworld. Den lille dreng kæmper lige nu for sit liv, og hans forældre vil aldrig opleve det samme barn, som de tog med til Astroworld,” udtaler Crump.

LÆS OGSÅ: Advokat: Travis Scott-koncert var planlagt ufatteligt dårligt

Via crowdfunding-platformen GoFundMe bliver der netop nu samlet penge ind til Ezra og hans familie. Beløbet, da artiklen blev udformet, lå på 35.774 dollars ud af et mål på 50.000.

GoFundMe-indsamlingen er oprettet af Ezras far, Treston Blount, der på siden fortæller, at han bar sin søn på sine skuldre, indtil han selv ikke længere kunne få luft og besvimede. Da han vågende igen, var Ezra væk. Pengene fra indsamlingen vil gå til drengens hospitalsudgifter og ”alt, der følger med denne tragedie.”

Antallet af søgsmål forventes at vokse i den kommende tid og var, ifølge Complex, oppe på 35 i går, tirsdag den 9. november.

Koncertarrangøren Live Nation har udtalt til ABC News, at virksomheden vil støtte og assistere de lokale myndigheder og vil tage sig af retslige anliggender ”på et passende tidspunkt”. Virksomheden har desuden annonceret udviklingen af en fond, som skal hjælpe med at dække omkostningerne for de tilskadekomne.

Travis Scott har tilbudt at betale for de udgifter, der er forbundet med ofrenes begravelser, og vil tilbyde gratis psykologhjælp til festivalens gæster i samarbejde med hjælpeorganisationen Better Help. Musikeren har tidligere udtalt, at han er ”komplet knust” oven på episoden, hvilket blandt andet har medvirket, at Scott har aflyst sin optræden på denne weekends Day N Vegas-festival.

Ud over Scott er også Drake, som optrådte på scenen sammen med musikeren, blevet sagsøgt.

”Mit hjerte er knust,” skriver Drake i et statement og fortsætter: ”Jeg vil fortsætte med at bede for dem alle, og jeg vil være behjælpelig på enhver mulig måde. Må Gud være med jer alle.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA