Nyhed

PREMIERE: Lyt til Rigmors nye single – debutalbum på vej

GAFFA.dk - alt om musik

Samtidig annoncerer det aarhusianske band både titel og dato for udgivelsen af deres kommende debutalbum

Firemands-bandet Rigmor er bedst kendt for deres poetiske tekstunivers, inspireret af digteren Michael Strunge, og deres nye single "Plasticsolen" er en omskrivning af Strunges digt "Plasticsolen". De har tidligere spillet singlen live til en håndfuld af deres koncerter, men nu er den her officielt som indspillet version. Du kan lytte til singlen nederst i artiklen.  

Ifølge Rigmor handler Michael Strunges digt "Plasticsolen" om at bære skyklapper, når det kommer til klimaet og om at ignorere vores ansvar. De beskriver deres nye single som en collage af digtet, hvor udvalgte sætninger og ord er klippet ud og skrevet om. I stil med digtet handler singlen om at befinde sig i et stadie af lykkelig uvidenhed. 


"Det er første gang, vi har lavet en sammensmeltning af vores egne ord og Strunges ord. Miljø og klima er noget, der ligger os meget på sinde, og vi føler, det er vigtigt at have et konstant fokus på det i den her kaotiske verden," fortæller Rigmor i en pressemeddelelse.

Rigmor anvender musik til enten at mildne eller forstærke den givne teksts budskab. På ”Plasticsolen” er musikken ironisk med et happy-go-lucky-udtryk, der sætter en glad tone til den seriøse klima-tematik.

"Vi har prøvet at lege de glade blinde børn og bruge lydbilledet som den stemme, der ignorant og naivt ser på en situation, der er meget voldsom og angstprovokerende. Det er generelt meget nemmere at lukke øjnene for problemer her i verden," forklarer bandet. 


"Plasticsolen" indeholder blandt andet udsagnet Glade blinde børn, som er titlen på Rigmors kommende debutalbum. Dermed er "Plasticsolen" også singleforløberen til albummet, der udkommer den 25. februar 2022.

De har senest udgivet singlen "Det er lige meget", som har været i kraftig rotation på P6 Beat, og i september måned var Rigmor på en fælles turné med Gurli Octavia. Her gæstede de 11 forskellige spillesteder i landet. GAFFA var til koncerten på Train, hvor Rigmor åbnede showet med "Plasticsolen", der dengang endnu ikke var ude.

Koncerten fik fire stjerner af GAFFAs anmelder, der blandt andet skrev: "Beskedenheden får de dog lagt på hylden efter aftenens første sang, og det skal vise sig, at indie-bandet langt hen ad vejen nærmere er et rock-band. Med tunge basgange samt heftige tromme- og guitarsoloer får Rigmor bragt rocken til live på det aarhusianske spillested".


LÆS OGSÅ: Rigmor serverede støjende rock og blid poesi

Lyt til forpremieren på Rigmors nye single "Plasticsolen" lige her

ANNONCE