Nyhed

Den britiske rapper Dave annoncerer koncert i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

”Han er nærmest gået hen og blevet din yndlingsrappers yndlingsrapper”

Det simple navn Dave skal man ikke lade sig narre af. Bag Dave gemmer sig nemlig en af de største rappere i England i tiden og et stort navn på hiphop-scenen rundt i verden. Dave, der også har kaldt sig Santan Dave, begiver sig i starten af 2022 ud på en stor turné, der også tager ham forbi Danmark. Han giver koncert den 25. marts 2022 i Forum Black Box i København.

Danijel Drux, der er ekspert i UK-rap og medarrangør af koncerten, udtaler følgende om Dave, der også går under det borgerlige navn David Orobosa Omoregie, i en pressemeddelelse:


”Dave er gået hen og blevet en af de største rappere i UK. Det fede ved ham er hans alsidighed. Han kan lave al slags musik, lige fra melankolske numre, der kræver fuld fordybelse, til hårde rap-freestyles. Han er hudløst ærlig, og så har han mange forskellige tanker, som han er ekstremt god til at udtrykke i musikken. Den ene dag får man lyst til at smadre det hele, den anden dag bliver man forelsket. Han er en af de bedste til at sætte ord på sine følelser, og hans lyrik er i verdensklasse. Det er netop derfor, at artister som Drake og Stormzy elsker hans musik, og han er nærmest gået hen og blevet “din yndlingsrappers yndlingsrapper”.”

Daves første studiealbum PSYCHODRAMA fra 2019 gav rapperen en nominering til den prestigefyldte Mercury Prize, som det også vandt. Opfølgeren hertil, Daves andet album We’re All Alone In This Together (2021), berører temaer om ensomhed, mental sundhed og livet som sort ung mand, og har features som Stormzy og WizKid. Flere af numrene er med-produceret af James Blake. GAFFAs anmelder var yderst tilfreds med dette udspil fra Dave og gav pladen fem ud af seks stjerner og følgende kommentar med på vejen:

”Daves velartikulerede kløgt og imponerende evne til at formidle sin ekstensive følelsesmæssige intelligens og sociale indignation er det, der gør ham til en af denne generations allermest interessante stemmer. Den titel har Santan kun cementeret med sit seneste album – og kan han undgå at knække nakken på den dødsensfarlige berømmelse, kommer han til at gå over historien som en af de største hiphop-artister i Storbritannien.”


Billetslaget starter den 26. november klokken 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Ambitiøs grimerapper på terapibænken

Varm op med "In the Fire" fra Daves seneste album herunder:

ANNONCE