x

VIDEOPREMIERE: En nostalgisk hyldest til venskabet

VIDEOPREMIERE: En nostalgisk hyldest til venskabet

Med minder fra en tid med fastnettelefoner og danserutiner

Hvorfor er der ikke flere kærlighedssange dedikeret til venskaber? Det spørgsmål stillede Brimheim og gav selv et svar i form af den aktuelle single ”hey amanda”. Nummeret udgør en kærlighedserklæring til barndomsveninden, Amanda, og nostalgien skinner da også klart igennem i singlens musikvideo.

Brimheim og band giver den fuld gas med instrumenterne i en garage, komplet med 00’er inspirerede outfits og plakater på væggene. Herudover byder videoen på besøg i musikbutikker – en efterhånden sjælden fornøjelse i streaming-alderen – og god gammeldags venskabelig hygge.

Den dansk-færøske sanger med det borgerlige navn Helene Heinesen Rebensdorff udtaler i en pressemeddelelse:

”Amanda og jeg blev venner, da vi var 10, og hun er en af mine tætteste venner den dag i dag. Vores venskab har haft en ubeskrivelig betydning for mit liv – især fordi vi sammen udviklede en fælles interesse for kunst og musik i nogle meget påvirkelige år. Jeg føler, at det er noget virkeligt særligt – at gå sammen ind i voksenlivet, se hinanden blive til dem vi er og samtidig holde fast i venskabet. Jeg er enebarn, så Amanda er ligesom det tætteste, jeg kommer på at få søskende. Hun bor i Montreal nu, så desværre ser vi ikke hinanden så ofte. Derfor ville jeg skrive en sang, der hylder venskabet med udgangspunkt i barndommens nostalgiske begyndelse.”

I teksten mindes musikeren, hvordan de to veninder talte sammen via fastnettelefonerne, hvordan de cyklede hjem til hinanden, og Amanda lærte hende diverse danserutiner. Sagt med andre ord får nostalgien et godt nøk opad, mens vi som lyttere bliver ført gennem et venskab, som man godt kan mærke, har mange år på sig.

”Jeg er stadig din ven, og du kan altid græde, hvis du vil,” lover Brimheim sin veninde.

LÆS OGSÅ: En smuk manifestation af kærlighed anno 2021

Den nye single vil være at finde på sangerens kommende debutalbum, can’t hate myself into a different shape. På albummets 10 sange bearbejder Brimheim sin psykiske sårbarhed oven på en depression. Hun beskæftiger sig med alt fra hverdagens mørke tanker til kærlighedsrelationer og naturligvis venskabet med barndomsveninden, Amanda.

Brimheim bruger musikken til at sætte ord på sine tanker og følelser. På det kommende album ønsker hun at omsætte specifikke situationer og relationer fra sit eget liv til noget alment menneskeligt, som andre vil kunne spejle sig i.

Albummet drager inspiration fra en bred række kunstnere, herunder Shlomo, Taylor Swift, Perfume Genius, Portishead, alt-j og Mitski. Hvad, der startede som en række skrattende telefon-memoer, er siden blevet bearbejdet i et solidt samarbejde med albummets producer, Søren Buhl fra Blaue Blume.

”Jeg har aldrig før oplevet så gnidningsfri en kreativ proces som den, jeg har haft med Søren. Det har været vildt opløftende at komme ud til studiet i Valby hver eneste session, hvor kreativiteten har kunne strømme totalt frit,” udtaler Brimheim om samarbejdet.

Sidste år udgav sangeren debut-ep’en Myself Misspelled, som blev modtaget af GAFFAs anmelder med fire ud af seks stjerner. Hun brillerede desuden på dette års Spot Festival med en optræden, som modtog hele fem stjerner fra GAFFAs anmelder.

Den 11. december giver Brimheim koncert på Hotel Cecil i København, hvor alle sangene vil kunne høres live. Musikeren skal også spille til en eksklusiv tre-i-én-koncert med Rebecca Lou og Girlcrush på Turbinen i Randers den 19. marts 2022.

Se videoen til "hey amanda" her:

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Spot Festival-aktuelle Lucky Lo hylder afdød veninde i rørende videoportræt


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA