x

Ny julesang fra danske The Grenadines er landet

Ny julesang fra danske The Grenadines er landet

Julesangen er fyldt med kanel, gran og klokker - masser af juleklokker

Den danske trio The Grenadines har officielt udgivet deres første julesang nogensinde. Den har fået titlen "It Is Christmas Again" og handler om, at selvom man er blevet voksen, er det at komme hjem til jul stadig noget helt særligt. Du kan lytte til sangen nederst i artiklen.

Selvom bandet har eksisteret på den danske musikscene i hele syv år, har de først fået taget sig sammen til at lave en sang om julen i år. Dog har julesangen altid luret i kulissen, oplyser en pressemeddelelse.

“Umiddelbart rimer The Grenadines ikke ligefrem på rødkål og brunede kartofler. Vi er ude i noget uprøvet land for os. Og på samme tid er det noget velkendt. Vi holder meget af julen,” fortæller bandet. 

Ifølge The Grenadines havde de lige pludseligt sangen i deres hænder, og den smagte ret meget af kanelsukker og smør, fortæller de. Derfra besluttede de for at skrue op for klokkerne og den gode julestemning, hvilket resulterede i "It Is Christmas Again". 

Sangen er skrevet af forsanger Morten Fillipsen, og for ham er definitionen på jul en helt særlig person: ”Min mor er for mig indbegrebet af, hvad julen står for - kærlighed, varme og et lys i mørket. Så denne sang er til hende,” siger Morten Fillipsen i pressemeddelelsen. 

Morten Fillipsen, Kasper Ejlerskov og Dennis Debannic udgør tilsammen The Grenadines. Tilbage i maj måned gik The Grenadines fra at være en kvartet til en trio. Tidligere medlem Laurits Emanuel forlod bandet og blev i stedet en del af Fyr og Flamme, der vandt Dansk Melodi Grand Prix 2021.

The Grenadines har i alt udgivet tre fuldlængde studiealbum, hvoraf det seneste Everything We Dreamt Of udkom i september 2021. Om albummet skrev GAFFAs anmelder følgende:

"The Grenadines er ikke et øjeblik i tvivl om, hvor deres musikalske ståsted er, og det har de sådan set ikke været siden debuten i 2015. Det er forfinet amerikansk vestkystrock i den store tunge tradition Everything We Dreamt Of bæres på alle måder af et flot vokalarbejde".

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Krystalklare vokalharmonier trækker læsset på lidt for ensformige sange

Lyt til "It Is Christmas Again" af The Grenadines lige her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA