x

Ny finanslovsaftale introducerer Kulturens Analyseinstitut

Ny finanslovsaftale introducerer Kulturens Analyseinstitut

Et analyseinstitut har længe været efterspurgt i kulturbranchen

Regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne er gået sammen om en finanslovsaftale for 2022, der blandt andet inkluderer oprettelsen af Kulturens Analyseinstitut. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

”Målet er at få mere viden og data, som kan bruges til at udvikle hele kulturområdet. Debatten om et analyseinstitut har stået på længe og har været et udbredt ønske blandt mange kulturaktører,” udtaler kulturminister Ana Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.

Der sættes i 2022 4 millioner kroner af til etableringen af Kulturens Analyseinstitut, og efterfølgende vil der blive afsat 8 millioner kroner til projektet på årlig basis fra 2023-2025.

LÆS OGSÅ: Konservative vil fjerne spillestedsordning

Kulturens Analyseinstitut tager form af et uafhængigt institut, som skal generere mere viden om kulturbranchen. Her vil der blandt andet vil være fokus på kulturens betydning for borgernes velvære, baseret på evidens- og forskningsbaserede undersøgelser.

I første kvartal 2022 vil aftalepartierne komme nærmere ind på, hvordan etableringen skal udføres samt uddybe projektets formål.

Ud over etableringen af Kulturens Analyseinstitut er der blandt andet også afsat penge til at sikre fremtiden for Lex.dk i de kommende år, så danskerne har et onlineleksikon, der er troværdigt. Dette er, ifølge Halsboe-Jørgensen, særligt vigtigt i tider som disse, der er præget af fake news og konspirationsteorier.

Herudover sættes der støtte af til en række museer, scenekunst, folkeoplysning og foreninger samt Nordatlantpuljen.

LÆS OGSÅ: Kulturbranchen vil have regeringen til at droppe moms på rettighedsvederlag


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA