Nyhed

Forbud mod stående koncerter for flere end 50 personer

GAFFA.dk – alt om musik

Fra natten til lørdag må der ikke sælges alkohol efter midnat. Nattelivet skal også holde lukket efter midnat.
 

Nattelivet må ikke holde åbent længere end til midnat, oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S) onsdag.

Det nye krav træder i kraft natten til lørdag den 11. december og gælder frem til 7. januar 2022.

- Jeg er glad for, at der er opbakning til, at vi nu passer godt på danskerne, og vi gør det på en måde, hvor nattelivet fra på fredag lukker, hvor der ikke bliver salg af alkohol efter midnat, siger ministeren.


- Vi har forholdt os til de konkrete restriktioner.

- Det er de konkrete restriktioner i forhold til lukning af nattelivet, stop af alkohol, også i butikker efter midnat, og så mundbind og coronapas på restauranter. Simpelthen for at bremse den drastiske udvikling i Omikron.

Ministeren har tidligere onsdag antydet, at der efter alt at dømme også skal være økonomisk kompensation for nødlidende virksomheder i forbindelse med de nye restriktioner.


- Det, jeg har præsenteret for udvalget, og som vi skal fortsætte drøftelserne af, er at lave yderligere hjælpepakker, siger han efter et møde med Folketingets Epidemiudvalg.

- Så selv om der allerede er hjælpepakker, ønsker regeringen at gå skridtet videre, og det havde vi en diskussion af i udvalget.

Også kulturlivet rammes.


Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) oplyser nemlig, at der også vil være forbud mod at afholde koncerter med mere end 50 stående gæster. Det gælder fra fredag.

- Der er opbakning fra Folketinget - blandt andet når det kommer til vores spillesteder. Det er jeg selvfølgelig glad for, siger hun.

- At det lige rammer spillestederne handler om, at mens man kan gå rundt på et museum og undgå at komme for tæt på hinanden, så er koncerter af en anden karakter. Her er der ofte mange kontaktflader.


De nye krav er en del af en række restriktioner, som ventes at træde i kraft i december, der også indebærer, at skoleelever sendes hjem fra 15. december.

/ritzau/

GAFFAs opdatering:


“Arrangørerne har været igennem det her før, men der er behov for hurtig kompensation for det tab, arrangørerne har, når de aflyser eller udskyder koncerter. De skal have hjælp nu", siger Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live på Facebook. Dansk Live er brancheorganisationen for de danske koncertarrangører, spillesteder og festivaler.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger i en pressemeddelelse:

"Vi kan ikke ignorere, at corona igen spreder sig i vores samfund, selvom mange er vaccineret. Sundhedsmyndighederne er særligt bekymrede over den nye, smitsomme omikron-variant, der også vokser i Danmark. Derfor er det nødvendigt at dæmpe aktiviteterne på de områder, hvor sundhedsmyndighederne og Epidemikommissionen har vurderet, at smitten potentielt kan sprede sig mest og være sværest at opspore. På kulturområdet gælder det blandt andet større indendørs koncerter med stående publikum. Kulturen er en vigtig del af vores liv, og vi skal holde fast i det, vi sundhedsfagligt forsvarligt kan holde åbent."

"Det er vigtigt for mig at understrege, at vi har en forpligtelse til at holde hånden under de dele af kulturlivet, der nu igen bliver ramt af restriktioner. Derfor lægger regeringen op til, at vi genåbner kompensationsordninger, og at hjælpen kommer så hurtigt som overhovedet muligt."


ANNONCE