x

Dee Dee Ramone død

Dee Dee Ramone død

Dee Dee Ramone, der var bassist i den legendariske New York-punkgruppe Ramones, blev onsdag aften lokal tid fundet død i sit hjem i Hollywood, 50 år gammel. Dødsårsagen er endnu ukendt, men der er muligvis tale om en overdosis.

 

For kun godt et år siden, d. 15. april 2001, døde Ramones’ forsanger Joey Ramone af lymfekræft i en alder af 49 år.

 

Dee Dee og Joey Ramone dannede sammen med guitaristen Johnny Ramone - efternavnet var for alles vedkommende opfundet til lejligheden - Ramones tilbage i 1974. Dee Dee gik ud af gruppen i 1989, hvor han blev erstattet af C.J. Ramone.

 

Han var dog stadig med til at skrive sange til gruppen og var også lejlighedsvis med live til og med gruppens afskedsturné i 1996, ligesom han var med, da de andre resterende medlemmer af gruppen blev optaget i Rock And Roll Hall Of Fame i New York i marts i år.

 

Efter at have forladt Ramones startede Dee Dee en karriere som rapper (!) under navnet Dee Dee King og dannede senere bandet Chinese Dragons. Han udgav også en række soloalbum og lavede sidste år musik til og medvirkede i filmen "Bikini Bandits".

 

Dee Dee Ramone udsendte også i 2000 sin selvbiografi og året efter en roman, ligesom han udgav sit eget blad, "Takin Dope" - en lidt tragikomisk titel, nu hans død muligvis skyldes en overdosis.

 

For nylig udkom i øvrigt Ramones-hyldest-cd’en "The Song Ramones The Same" med skandinaviske kunstnere som Sort Sol, D-A-D, Hellacopters, Sahara Hotnights og Roxettes Per Gessle, og Whale. Senere på året kommer et andet hyldestalbum med internationale kunstere som Pearl Jams Eddie Vedder, Metallica og U2.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA