x

Netflix-dokumentar om Kanye West får premiere på Sundance 2022

Netflix-dokumentar om Kanye West får premiere på Sundance 2022

Netflix står bag dokumentaren Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy om Kanye West

Tilbage i september blev det annonceret, at Netflix er på vej med en dokumentar om Kanye West. Med titlen Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy er den nu sat til at have premiere på Sundance Film Festival 2022. Det skriver Pitchfork. Det er endnu uvist, hvornår Jeen-Yuhs lander på Netflix.

Bag Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy står filmskaberne Clarence “Coodie” Simmons og Chike Ozah, også kendt som Coodie og Chike. De har begge før arbejdet sammen med West på billedsiderne til “Through the Wire” and “Jesus Walks”. Angiveligt skulle Jeen-Yuhs have været mere end to årtier undervejs, og samarbejdet mellem West, Coodie og Chike begyndte allerede med de føromtalte singler.

LÆS OGSÅ: Kanye West og Drake livestreamer støttekoncert

Med tidligere, ikke-udgivne arkivoptagelser af West lover filmen at indfange to årtier af rapperens liv og karriere, der viser "både hans formative dage, hvor han forsøgte at bryde igennem, og hans liv i dag som et globalt brand og kunstner", skriver NME.

Tidligere på måneden præsenterede de to instruktører og skabere, Coodie og Chike, dokumentaren på det format, der hedder ”Playlist” af Netflix, hvor de diskuteres dens tilblivelse og de mere end 20 år, de har kendt West. 

Her beskriver Chike Ozah, at filmen er en "hel historielektion af musik". Han tilføjer: "Vi krydser generationer i tre film. Til sidst samarbejder Kanye med kunstnere, der var babyer. Men det skøre er, at Kanye er en gennemgående linje; stadig lige så relevant i slutningen, som han er i begyndelsen, fordi hans musik består tidens tand."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA