Nyhed

Bronski Beat-grundlægger død, 61 år gammel

GAFFA - alt om musik

Steven Bronski er det andet medlem af trioen, der er afgået ved døden

"Muligvis pophistoriens første rigtige, homoseksuelle gruppe", skrev amerikanske Spin Magazine engang om bristiske Bronski Beat. Trioen blev dannet i London i 1983 af Larry Steinbachek, Jimmy Sommerville og Steven Bronski, alias Steven Forrest.

Alle tre medlemmer var erklærede homoseksuelle - en identitet, som også kom til at præge gruppens tekstunivers. I et interview til Melody Maker få måneder efter gruppens debutkoncert fortalte Forrest om sine frustrationer over forældrenes manglende accept af hans seksualitet.

Nu er Forrest gået bort i en alder af blot 61 år. Det skriver The Guardian, som samtidig oplyser, at dødsårsagen endnu ikke er offentliggjort. På Twitter mindes den gamle bandkollega Jimmy Sommerville sin afdøde kammerat med følgende ord:


"Trist at høre, at Steve er død. Han var en talentfuld og meget melodisk mand. Det var sjovt og spændende at arbejde sammen med ham om sange, og den ene sang, som ændrede vores liv og rørte så mange andre liv".


Sommerville henviser her til Bronski Beats debutsingle, "Smalltown Boy", som udkom i 1984 og nåede en tredjeplads på den britiske hitliste. Larry Steinbachek, som spillede keyboards i Bronski Beat, døde i en alder af blot 56 år i 2017.


ANNONCE