Nyhed

Betty Bitschlap synger om bromance i sjov og sensuel video

GAFFA.dk – alt om musik

Videoen er baseret på virkelige hændelser

Den danske drag queen Betty Bitschlap er aktuel med en ny single med tilhørende underholdende musikvideo. Synth-popsangen bærer titlen ”Bro Job” og er, mærkværdigt som det lyder, inspireret af en tur i fitness i Fredericia.

Her befandt Anders Bilberg, som står bag projektet, sig alene i omklædningsrummet med en anden fyr, der pludselig spørger, om han kunne tænke sig et ”bro job”. Dét takkede Bilberg dog pænt nej tak til.


Nummeret er indspillet i Tambourine Studios i Malmö og produceret af den svenske producer Lucas Gullbing. Singlen går forud for Bitschlaps debut-ep, som er sat til at udkomme i 2022.

I musikvideoen til ”Bro Job” får en rigtig pumpet fyr øje på Anders i omklædningsrummet til et fitnesscenter og rammes af en pludselig forvirring. Siden ser vi en masse scener udfolde sig, hvor fyren efterhånden giver efter for sin tiltrækning. Til slut viser det sig dog, at der blot var tale om en dagdrøm, og den forvirrede herre efterlades alene med sine tanker, da Anders forlader omklædningsrummet.

Videoen er tilpas sjov og sensuel til at fuldføre sit formål – at gøre queer-kulturen mere tilgængelig og samtidig underholde seeren.


”It’s not a romance, make no mistake / it’s a bromance,” lyder det blandt andet i sangens omkvæd.

LÆS OGSÅ: Kom til hård fitness med Rainbow Award-nominerede Betty Bitschlap

Anders Bilberg startede projektet og sprang ud som drag queen i 2017. Med Betty Bitschlap ønsker Bilberg at nuancere kønsdebatten samt bidrage til en større queer-repræsentation, som kunstneren selv har manglet.


”Jeg vil gerne vise alle kreative og ambitiøse queer børn og unge, at alt er muligt. Vi skylder os selv at leve op til vores potentiale,” udtaler musikeren i en pressemeddelelse.

Debutsinglen ”Hot Dog” udkom i 2019, og siden har Bilberg været involveret i en bred vifte af projekter. Kunstneren er uddannet fra den danske scenekunstskole og har blandt andet spillet på nogle af de største danske teatre, skabt sit eget teatershow og optrådt på venues som Vega, Pumpehuset og K.B. Hallen.

Sangeren var desuden nomineret som ”Årets Drag Performer” ved Rainbow Awards 2021 og optrådte med MØ og Todrick Hall til World Pride i sommers.


I øjeblikket er Betty Bitschlap aktuel som det eneste skandinaviske indslag i drag-tv-showet Queen of the Universe – en international sangkonkurrence, som selveste RuPaul producerer.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Varm op til Pride med syngende lussing af en debutsingle

Se musikvideoen til "Bro Job" her:

ANNONCE