Nyhed

Rekordmange spillesteder får maksimal honorarstøtte næste år

GAFFA.dk – alt om musik

Der er uddelt 18,1 millioner i honorarstøtte for 2022 til rytmiske spillesteder 

Statens Kunstfond har netop uddelt honorarstøtte for hele 2022. Hele 171 rytmiske spillesteder landet over har fået tildelt støtten, og ud af dem får 99 ansøgere maksimal støtte. I alt er der uddelt 18,1 millioner kroner i honorarstøtte i 2022.

Blandt de 171 rytmiske spillesteder som vil modtage honorarstøtte i 2022 er Turbinen i Randers, Skråen i Nordkraft i Aalborg, Hotel Cecil i Købehavn, Erlings Øl og Jazz-bar i Aarhus og Tobaksgaarden i Assens.


Ifølge en pressemeddelelse fra Statens Kunstfond når honorarstøtten til spillesteder bredere ud i år end tidligere, fordi Kunstfonden har haft ekstra midler. De ekstra midler kommer fra Kulturministeriet og skulle bruges til udpegning af ti netværks- og genrespillesteder, der vil modtage en særlig støtte frem til 2024 og dermed ikke skal have penge fra honorarstøtte-puljen i 2022, hvorfor der var flere penge til andre og flere spillesteder. 

Tidligere på året blev en række spillesteder netop udvalgt som netværks- og genrespillesteder. De ti spillesteder blev valgt til årligt at modtage 1 million kroner frem til 2024. Med de penge skal disse netværks- og genrespillestederne sikre et mere varieret koncertudbud i Danmark. Pointen med disse udpegninger er at give den danske livescene markant bedre muligheder for samarbejde og udvikling. 

De ti udvalgte netværks- og genrespillesteder for perioden 2022-2024 er:


- Huset (Aalborg)
- Spillestedet Generator (Ringkøbing)
- Tapperiet (Køge)
- Kulturmaskinen (Odense)
- Culture Box (København)
- Aabenraa Live (Aabenraa)
- Jazz I Trekanten (Kolding)
- KulisseLageret / Platform K (Horsens)
- Loppen (København)
- Spillestedet Harders (Svendborg)

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond. De støtter udviklingen af nyskabende idéer og kunstoplevelser af høj kvalitet og arbejder for at gøre kunstoplevelser til en del af alle borgeres hverdag, og for at dansk kunst kan blive udbredt i udlandet. Hvert år uddeler Kunstfonden godt 500 millioner kroner fordelt på omkring 60 puljer og 6000 projekter.

LÆS OGSÅ: Statens Kunstfond uddeler legater til 211 musikere – tre får næsten en million


ANNONCE