x

Passion Orange bliver gendannet til en enkelt koncert

Passion Orange bliver gendannet til en enkelt koncert

Passion Orange spiller på Stairway i Vanløse den 28. april 

De blev aldrig lige så kendte i eftertiden som kollegerne i Kashmir, Dizzy Mizz Lizzy og Psyched Up Janis. Men københavnske Passion Orange var faktisk et forbillede for alle tre navne - og nu vender den grunge-inspirerede, københavnske rockgruppe tilbage for en enkelt aften, når de den 28. april 2022 giver koncert på spillestedet Stairway i Vanløse.

Passion Orange blev dannet i 1991 og vandt talentkonkurrencen DM i rock året efter. De albumdebuterede med Consequence i 1994 og nåede at udgive yderligere to album, inden de trak stikket kort efter deres optræden på Roskilde festival i sommeren 1997. 

Deres sidste album blev således Happy, som modtog fem stjerner og følgende begejstrede ord fra GAFFAs anmelder: "Hvis ikke Passion Orange med Happy får deres endelige gennembrud.er der ingen retfærdighed til. For der er både saft og kraft i denne passions frugt, som blomstrer med noget der kan høste guld og lidt til."

Da GAFFA i 2014 satte Tim Christensen, Kasper Eistrup og Sune Wagner - frontfigurer i henholdsvis Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir og Psyched Up Janis - i stævne til et fælles interview, lagde de ikke skjul på deres store inspiration fra netop Passion Orange.

"Vi så meget op til dem. Det var vildt stort i vores verden, at de vandt DM I Rock. "What?! Det er nogen, vi kender!"," fortalte Christensen og blev suppleret af Eistrup:

"De havde ramt grunge-udtrykket spot on, dengang i '92. Jeg var faktisk ved at starte band med Henrik Søgaard fra Passion Orange på et tidspunkt, men vi kunne ikke rigtig få det til at passe sammen. Men havde havde været i USA og samlet op på nogle ting derovre, hvor plader som Badmortorfinger og Nevermind var kommet året før, i 1991. (...) De var virkelig oppe på beatet, og det var dem, vi alle sammen så op til og troede på ville blive kæmpe store."

I 2022 vender Psyched Up Janis tilbage til livescenerne. Og også Sune Wagner fortalte i '14 om Passion Oranges betydning:

"Vi så også rigtig meget op til Passion Orange, og vi varmede op for dem i Sønderborg, hvor vi bondede med dem, og de sov hjemme hos mig bagefter. Da vi så flyttede til Købehavn senere samme år, hookede vi op med dem og hang rigtig meget ud sammen. Jeg var nærmest sammen med Søgaard hver eneste dag i den periode."

Og til april er der altså en enkeltstående mulighed for et genhør med Passion Orange. Billetter koster 170 - eller 200 i døren - og kan købes lige her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA