x

Burhan G i nyt afsnit af podcasten Ildsjæl: Hiphoppen var min første kærlighed

Burhan G i nyt afsnit af podcasten Ildsjæl: Hiphoppen var min første kærlighed

Ankerstjerne taler i denne uge med "dansk pop-r&b's Don Corleone" 

I sidste uge var der premiere på en ny sæson af Ildsjæl - podcasten, hvor producer, sanger og rapper Ankerstjerne taler med danske artister om deres personlige passion, værk og virke. I sidste sæson havde den tidligere X Factor-dommer besøg af blandt andre Oh Land, Andreas Odbjerg og Malte Ebert. 

Sidste mandag sparkede Ankerstjerne så døren ind til endnu en sæson, med den multi-platin-sælgende, prisvindende producer, artist og manager Pilfinger som årets første gæst. I dag er andet afsnit på gaden - eller rettere: ude på alle streamingtjenester - og her kan man komme tæt på den efterhånden garvede popsucces Burhan G.

Burhan Genc er efterhånden blevet 38 år og kan se tilbage på mere end tyve år i dansk musik. "Dansk pop-r&b's Don Corleone og den mand i Danmark, som sporter en tanktop mest og bedst", kalder Ankerstjerne dagens gæst, hvorefter de sammen tager på en tour de force gennem Burhans imponerende karriere.

Helt tilbage til 1900'erne, hvor Burhan voksede op i Brøndby og tog ind til byen for at synge i Københavns drengekor i sin fritid. Det var dog ikke her, kærligheden til musikken blev grundlagt, fortæller Burhan i den aktuelle podcast.

Ankerstjerne klar med ny sæson af podcasten Ildsjæl

"Det, der skete i skolen, handlede meget om teori. Det hang ikke sammen med min kærlighed til den musik, der bare kom til mig. Som barn er man modtagelig og åben, men jeg lærte lynhurtigt at sortere. Jeg vidste, hvad der var fedt og hvad der ikke var fedt fra en meget tidlig alder", fortæller Burhan og fortsætter:

"Det kom også af det miljø, jeg voksede op i, hvor vi var eksponerede for al mulig musik – vi dømte ikke noget musik ude", siger popsangeren, som husker at lytte til både Aerosmith og Guns n' Roses Use Your Illusion-album i 90'ernes Brøndby. Selvom det musikalske input således var mangfoldigt, husker han også, hvordan fundamentet til hans egen lyd blev lagt i de år:

"Hiphop var min første kærlighed, sammen med rendyrket popmusik. The Bodyguard-soundtracket og Cypress Hills album Black Sunday, den med "Insane in the Brain"," husker Burhan. Som teenager blev han korsanger for Brøndbys store, musikalske eksportsucces Outlandish – og i 2000 medvirkede han på gruppens gennembrudshit "Walou." Resten er regulær pophistorie  som du altså kan høre fra Burhan Gs egen mund i den nyeste episode af Ankerstjernes personlige podcast.

Det nye afsnit af Ildsjæl kan streames fra alle platforme fra i dag.  

  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA