x

Dansk WiFi-højttaler får kopieringsvenligt design

Dansk WiFi-højttaler får kopieringsvenligt design

En kommende dansk højttaler af Lyd by Dissing bliver et open source-projekt, hvor designet bliver frit tilgængeligt online

Den kommende højttaler, Strøm, fra danske Lyd by Dissing, bliver en minimalistisk WiFi-højttaler, der både understøtter Bluetooth, Spotify Connect og bliver udviklet i løbet af foråret som en del af en EU-støttet innovationsprogram, OPENNEXT, der skal skabe et mere bæredygtigt alternativ til traditionel produktudvikling.

Designet af den nye højttaler samt den underliggende softwareplatform bliver et open source projekt og bliver dermed fuld tilgængelig for alle. Det betyder, at vi som forbrugere kan få indsigt i, hvordan produktet er udviklet, og for de tekniske også, hvordan det fungerer.

For de rigtig skrappe bliver det også muligt at lave rettelser og udvidelser til højttaleren og dermed bidrage til produktet.

I en pressemeddelelse skriver Lyd by Dissing at målet for dem er at udvikle en højttaler, der:

  • Har et visuelt minimalistisk design
  • Benytter sig af så bæredygtige materialer som muligt, uden at gå på kompromis med lydkvaliteten
  • Supporterer streaming af lyd via Bluetooth og Spotify Connect
  • Er open source og derfor let kan replikeres, modificeres og tilpasses alt efter kundens og lokale behov
  • At et projekt er open source betyder, at alle design- og kildefiler (source koden) er frit tilgængelige. Typisk online.

OPENNEXT er et EU-støttet innovationsprogram, der har til formål at skabe et økosystem for open source produktudvikling, der har markedet og fabrikation i Europa.

OPENNEXT er EU-støttet under Horizon 2020 og består af 19 projektpartnere fordelt over syv europæiske lande, med ekspertise inden for bl.a. forretningsudvikling, open source design, social innovation og produktudvikling.

Lyd by Design oplyser, at de forventer at lancere Strøm i løbet af 2022, nærmere kommer de endnu ikke på lanceringsdato.

LÆS OGSÅ: Opdateret lyd til festen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA