x

GAFFA-PRISEN 2022: Her er de første fire livenavne

GAFFA-PRISEN 2022: Her er de første fire livenavne

Glæd dig til at opleve det bedste fra alle hylder, når vi inviterer til livemusik-galore i Musikhuset Aarhus med Brimheim, Fabräk, Carl Knast og Prisma.

GAFFA-Prisen er lig med livemusik! I mange år har vi på GAFFA gjort meget for at præsentere et program, der favner bredt på alle parametre. Artister, du kender, nogle du ikke anede, du var nødt til at opleve og de helt store overraskelser. I år bliver absolut ingen undtagelse. Det er med stolthed, at vi løfter sløret for de fire første livenavne, der lige nu arbejder på højtryk for at give de fremmødte og seerne én over nakken, når vi blænder op for GAFFA-Prisen torsdag den 3. marts live fra Musikhuset Aarhus.

Du kan i øvrigt stemme til GAFFA-Prisen nu - gør din indflydelse gældende. 

BRIMHEIM

Hun kan skrive, så det basker, og hendes tekster balancerer det banale og alvorlige knivskarpt. Dansk-færøske Helena Heinesen Rebensdorff, der går under kunstnernavnet Brimheim, har i 2021 for alvor cementeret sig som en af vor tids fineste poeter, hvor den lyriske sårbarhed med ét forvandles til rocket indie-styrke, når Brimheim og band står på en scene og tryllebinder tilhørerne med brændende nærvær og hitpotentiale i skøn forening. Det har indtil videre resulteret i tre femstjernede liveanmeldelser i GAFFA-regi, og den bedrift har blandt andet sikret Brimheim en liveoptræden ved dette års GAFFA-Prisen. Vi glæder os til at præsentere dette powerhouse for dig.

FABRÄK

Der er bare nogle artister, der formår at skabe en vanvittig hype, fordi de taler så rent og klart ned i en målgruppe, en tidsperiode eller en følelse. Duoen Fabräk er en af dem. Som skudt ud af en kanon, på bagkant af nedlukning og med de første spinkle skridt mod en normaliseret hverdag buldrede Fabräk ind i foråret og ind i ungdommen anno 2021 med ”Voldsom” og efterfølgende ”Daarligt”, der spyr ild mod klichéer i hobetal. På årets Spot Festival åbnede Cxrtier og Sixten højlydt med ordene "Vi er ikke et punkband!" og leverede efterfølgende en decideret punkkoncert. Arrogancen går hånd i hånd med selvironi og charme. Det fungerer, og Fabräk bringer hoppe-stemningen ind i musikhuset til GAFFA-Prisen.

CARL KNAST

Han kan skrive, rappe og producere, og så lyder han ikke som nogen andre på den danske rap-scene. Carl Ørsted Malling har udgivet musik under aliasset Carl Knast i en årrække, men kom for alvor på radaren med nummeret ”Stank” fra 2020, der repræsenterer lige dele humor og hitpotentiale. Efterfølgende har Knast fået vinger på samarbejder med Benjamin Hav, Orgi-E og Artigeardit på ”Velkommen”, med Burhan G og Tobias Rahim på ”Dans” og med Bai-D og Andreas Odbjerg på ”Hjem uden klaver”. Ep’en Opus fra oktober beviser dog, at Carl Knast-præmissen i dén grad også fungerer, når han er på egne ben. Fra wack til alvor og tilbage igen – Carl Knast rummer det hele, og det har han med til sin optræden til GAFFA-Prisen.

PRISMA

Prisma har stået for den tredjebedste udgivelse i Danmark i 2021. I hvert fald hvis det står til GAFFAs anmelderstab. De er indstillet til nominering i hele fem kategorier ved årets GAFFA-Prisen – inklusive Årets Nye Navn – og selvom vi har at gøre med en ny duo på den danske musikscene, er søstrene Frida og Sirid Møl Kristensen hurtigt blevet kendte for deres energiske og ekstremt velspillede liveoptrædener. Prisma er ikke bare et godt liveband, men gåsehudsfremkaldende, når søstrenes karakteristiske harmonier og støvede indiepop går op i en højere enhed. Derudover har singlerne ”I Never Wanted to Meet You” og ”Villains of the Night” været i heftig rotation på P3 og P6 Beat. Hvis du endnu har Prisma til gode, så glæd dig!

ÅRETS VÆRTER

Sidste år styrede han os igennem GAFFA-Prisen på fornemste vis, og igen i år er vi så heldige at kunne præsentere Thomas Skov som vært ved vores stort anlagte prisoverrækkelse. I modsætning til sidste år bliver salen lykkeligvis fuld af forventningsfulde publikummer denne gang. Thomas Skov har med satirisk talent, journalistisk flair og lækkert hår charmeret sig ind i danskernes bevidsthed som højtelsket vært i mange forskellige sammenhænge. På cv'et skriver han både journalist, tv- og radiovært, forfatter og foredragsholder. Det er en fremragende kombination, når vi sammen skal kigge tilbage på musikåret 2021:

– Sidste år nåede vi alle sammen at smage på virkeligheden med koncerter igen – øl i plastickrus, mennesker i hobetal og kærlighed i overmål – og jeg elskede hvert sekund. Nu må vi gå ud fra, at festivalerne og livet, som vi kender det, er rundt om hjørnet – og hvad er bedre til at forsøde ventetiden end en stor hyldestfest til dem og det, der fylder vores ører og hjerter, musikerne og musikken. Jeg glæder mig til endnu engang at være kaptajn på det gode skib GAFFA-Prisen – en skude, der aldrig synker trods livstruende pandemier og egenrådige regeringer – og alle er inviteret med om bord.

Han flankeres, igen i år, af radiovært Carsten Holm, der har en forkærlighed for den gode historie og den fede musik. Det er os en kæmpe ære at fortsætte det solide værtssamarbejde med manden, der har Danmarks skønneste radiostemme, flotteste skæg og bredeste musikviden. Carsten Holm er igen i år med fra Musikhuset i Aarhus og leverer skarpe, hyggelige og sjove interviews med vores gæster fra bagscenen i Store Sal:

– Der er ikke så meget pis over GAFFA-Prisen. Det er kærligheden til musikken og kærlighed til, når det bliver spillet live. Man kan man tydeligt mærke på de deltagende musikere, at det er noget særligt – at blive vurderet af deres fans, af GAFFAs læsere og at spille for publikum i salen.

Og midt i alt det fanger jeg indtrykkene fra dem alle – med 100 procent fokus på det, det hele handler om, nemlig kærligheden til musikken.

OM SHOWET

GAFFA-Prisen afholdes torsdag den 3. marts klokken 21.00, hvor vi inviterer indenfor i Musikhuset Aarhus’ Store Sal. Ligesom sidste år står knivskarpe Thomas Skov i spidsen for showet. Han flankeres af Carsten Holm, og sammen vil de to garvede værter guide os igennem en aften fyldt med priser, satire, seriøsitet, samtale og ikke mindst livemusik.

Vi glæder os til at fejre en lang række af musikkens fanebærere, der også i 2021 har måttet slås for det, de, vi og os alle sammen har kært – nemlig musikken. GAFFA-Prisen er læsernes pris, og afstemningen er fuld gang inde på gaffa.dk/prisen. 

Det er tredje år i træk, at GAFFA-Prisen afholdes i Musikhuset Aarhus og i byen, der både er oprindelsessted og hjemby for Skandinaviens største musikmagasin. Musikhusets Store Sal skal danne rammen om GAFFA-Prisen, der i allerhøjeste grad er et show, hvor musik og ikke mindst livemusik er i fokus.

Som noget nyt og ekstraordinært giver en billet til GAFFA-Prisen også adgang til efterfesten, der i år foregår i Musikhusets foyer umiddelbart efter showet. Det er ikke for tidligt at annoncere, at årets fest bliver GAFFA-Prisen.

KØB BILLET TIL SHOWET HER


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA