x

Tour de France kommer til Roskilde, men hotellerne har ikke mere plads grundet festival

Tour de France kommer til Roskilde, men hotellerne har ikke mere plads grundet festival

Flere hoteller i Roskilde er allerede fuldt bookede ved Tour de France-etapestarten i byen den 2. juli.
 
Normalt kan det at sikre starten af en Tour de France-etape i en by give fulde huse til alle overnatningsstederne - vandrehjem, hoteller, moteller, bed & breakfast's og andre, der nyder godt af de mange turister, der skal se etapestarten fra første parket.

Helt sådan er det dog ikke i Roskilde, selvom 2. etape af Tour de France 2022 i år starter i byen, og Tour de France-trofæet ankom mandag.

Der er nemlig allerede fuldt booket på alle hoteller i Roskilde omkring den 2. juli, hvor der cykles igennem byen.

Og sådan har det været i et stykke tid, lyder det fra både hoteller og vandrehjem i byen, som TV 2 Lorry har snakket med.

Hos Danhostel Roskilde er forpagter Jens Müller svært begejstret for tourens etapestart i Roskilde, men han forklarer dog, at det for hans hostel ikke kommer til at få den store betydning økonomisk:

- Vi er selvfølgelig glade for, at de starter lige ude foran, men når det så er sagt, er vi jo i lige præcis den weekend fuldstændig booket i forvejen. Men det kommer til at have en kæmpestor afsmitning på handels- og restaurationsbranchen, siger han til TV 2 Lorry.

Han forklarer, at den fulde belægning skyldes Roskilde Festival, der til sommer kan fejre sit 50-års jubilæum på samme tidspunkt som etapestarten.

Charlotte Juhl-Hammerschmidt er hotelmanager på Zleep Hotel Prindsen i Roskilde, og hun ser tourens ankomst på samme måde som Jens Müller.

- Jeg synes, det er spændende, og det er jo et kæmpe plus for Roskilde. Men den weekend har været udsolgt længe, så for os har det ikke gjort nogen forskel, siger hun til TV 2 Lorry.
Men selvom turisterne altså lader til at måtte kigge langt efter sovepladser i Roskilde, så mener hun ikke, det vil få betydning for etapestarten.

- Min formodning er, at hvis der ikke er plads i Roskilde, så vil folk finde overnatning i byerne omkring. Det er ligesom, at man kan mærke på hotellerne i centrum af København, når der er Roskilde Festival, siger hun.

LÆS OGSÅ: Tyske festivaler ser frem mod sommeren med stor optimisme


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA