x

Musikverdenen reagerer på Elon Musks Twitter-køb: "Jeg håber, han ødelægger det”

Musikverdenen reagerer på Elon Musks Twitter-køb: "Jeg håber, han ødelægger det”

“Hej Elon, du er en idiot. Er det ytringsfrihed?”

Tesla-grundlæggeren og entreprenøren Elon Musk købte i går den 25. april Twitter for 44 milliarder dollars. Det svarer til omtrent 305 milliarder kroner. 

Hans tilbud blev først afvist af Twitter, men de to parter indgik alligevel senere en aftale, som førte til handlen. Det skriver NME.

Musk delte i går et indblik i sin politik for platformen: “Jeg håber, at selv mine største kritikere forbliver på Twitter, for det er indbegrebet af ytringsfrihed,” skrev Musk.

Oven på handelens konklusion slog Musk endvidere et tweet op på platformen, hvor han fastslog, at “ytringsfrihed er grundstenen for ethvert funktionelt demokrati, og Twitter er den digitale rådhusplads, hvor de vigtigste emner om menneskehedens fremtid debatteres.”

Han forklarede også, at han vil gøre det sociale medie “bedre end nogensinde ved at forbedre produktet med nye funktioner; at gøre algoritmerne open source for at forbedre tillid; at nedlægge ‘spam-bots’ og samtidig autentificere alle mennesker.”

Flere musikere erklærer imidlertid på Twitter, at de ikke er helt om bord, skriver NME.

Portishead-musikeren skriver eksempelvis: "Hi Elon, du er en idiot. Er det ytringsfrihed?”

Stuart Braithwaite (billedet), guitarist i Danmarksaktuelle Mogwai, skriver eksempelvis om handelen, at det bør siges, at at “denne milliardær-idiots køb af Twitter er mere end rædselsfuldt på alle mulige niveauer.”

The Brian Jonestown Massacre-frontmand Anton Newcombe er ligeledes stærkt utilfreds. Han mener, det er på tide at “tage sig sammen og spy ild i hans ansigt – at fortælle ham og hans ligesindede, at de skal skride ad helvedes til og vise retningen.”

Der er flere tweets fra eksempelvis ICE T, Kevin Jonas og Ice Cube.

Producer Jameela Jamil udtrykker sine bekymringer om de konsekvenser, Musks overtagelse kan have for det sociale medie.

“Jeg frygter, at dette bud om ytringsfriheden vil hjælpe denne helvedesplatform med at nå sin endelige form bestående af totalt lovløst had, fordomme og misogyni.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA