x

1 til 1 med Superheroes

1 til 1 med Superheroes

I har fået æren af at åbne årets festival på Orange Scene, hvad betyder det for jer?

Asger Trapgaard (AT): - Det er ikke en gammel drøm, som går i opfyldelse.

Thomas Troelsen (TT): - Problemet er, at publikum tit har en dårlig lydoplevelse. Det eneste, som jeg har set, der virkelig fungerede på Orange Scene, var Rammstein for tre år siden. De spillede afsindigt højt.

Glæder I jer til at spille?

TT: - Ikke specielt. Det er ikke for at lyde kynisk, men det er for så vidt bare et job. Vi har spillet de nye numre siden marts, nu sidder de på rygraden.

AT: - Det er ikke sådan, at det er begyndt at kilde i maven.

Hvad kan publikum forvente?

AT: - En god koncert.

TT: - Ja, men det bliver ikke en intim koncert, det er umuligt. Og så kommer Junior og Senior forbi og skriger lidt.

Hvad skal I se på festivalen i år?

TT: - Jeg synes, at årets program er katastrofalt dårligt. Jeg skal se Red Hot Chili Peppers og Savage Rose, hvis jeg tilfældigvis kommer forbi.

AT: - Jeg skal se Danko Jones, BRMC, White Stripes og Television.

TT: - Television var gode. Men jeg har primært dårlige erfaringer med at se gendannede 80'er-bands. Jeg så New Order for et par uger siden, det var kedeligt. Gary Numan var dårligt, og Blondie var decideret skrækkeligt.

Hvad betyder Roskilde festival for jer?

AT: - Vi har spillet på mange festivaler rundt omkring. Roskilde er uden tvivl den fedeste festival i Danmark og en af de bedste i Norden.

TT: - På de fleste europæiske festivaler virker det, som om at der er to-tre hovednavne og ikke så meget andet. På Roskilde er der tradition for at have de bedste navne inden for alle genrer, og så er det et godt sted at se legender. Men der mangler legender i år; Little Richard for eksempel.

Hvad er din bedste oplevelse på Roskilde Festival?

TT: - Kraftwerk og Bob Dylan i 1998, og så faldt jeg helt på røven over Stereo Total samme år. Hvis jeg havde set dem i dag, havde jeg sikkert syntes, det var dårligt.

AT: - Jeg har kun været her i 1999 og år 2000, hvor vi selv har spillet. Den største oplevelse var at spille for et fuldt telt i '99. Det havde vi aldrig prøvet før, og vi var dengang sikre på, at der ikke ville komme et øje.

ROSKILDE DAILY er en avis produceret af GAFFA. Den udkommer dagligt på Roskilde Festival 2002.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA