x

Eksplosive Chilier

Eksplosive Chilier

Der venter gæsterne på Roskilde Festival et brag af en koncert, når den iltre og vitale californiske kvartet Red Hot Chili Peppers går amok på Orange Scene. Bandet er kendt for et mere end almindeligt eksplosivt koncertshow, der igennem tiderne har involveret både nøgenscener, fyrværkeri og generel bersærk-agtig opførsel. Særligt fra bassist Flea og forsanger Anthony Kiedis, der til efteråret fylder 40 og derfor er i ekstra god form til koncerten på Orange Scene.

- Det er selvfølgelig vigtigt for den musik, vi spiller, og min sceneoptræden, at jeg holder mig i god form. Jeg skal være fit som en professionel atlet, fordi jeg både skal synge og gå amok på samme tid. Det ville være umuligt uden træning, fortæller Anthony Kiedis, der sammen med resten af gruppen - foruden Flea er det guitarist John Frusciante og trommeslager Chad Smith - udsender albummet ”By The Way” en lille uge efter koncerten på Roskilde Festival 2002.

Derfor er det ikke unaturligt, at gruppens koncert på festivalen også vil indeholde en række af de nye sange, ligesom klassikere som ”Give It Away”, ”Suck My Kiss” og ”Californication” formentlig vil ramme publikum.

Gruppens sidste koncerter på dansk grund, i Parken sidste sommer og i Valby i 1999, var energiudladninger på linje med et mellemstort svensk kraftværk. Alligevel har der blandt gruppens fans været kritik af bandets ofte korte koncerter. En kritik, som trommeslager Chad Smith tager med et smil og endnu en løgnehistorie fra munden på gruppens rastløse spasmager:

- Okay, vores fans kan forvente, at vi kun spiller et kvarter. Det bliver siddende på scenen med bongotrommer og uden mikrofoner for at få publikum helt tæt på. For fanden mand, we're gonna rock out på Roskilde, hvad tror du selv? Det bliver helt vildt fedt og samtidigt spændende at spille vores nye sange, siger Chad Smith.

ROSKILDE DAILY er en avis produceret af GAFFA. Den udkommer dagligt på Roskilde Festival 2002.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA