x

Afghan Whigs i opløsning

Afghan Whigs i opløsning

Efter to år uden en eneste lyd og et soloalbum fra forsanger Greg Dulli har Afghan Whigs beslutte at holde, mens legen stadig var god.

I en udtalelse via deres pladeselskab Columbia, fortæller bandet, hvordan den geografiske afstand mellem medlemmerne, som før havde virket frugtbar, nu var begyndt at virke imod dem. Greg Dulli bor i Los Angeles, bassist John Curley og trommeslager Michael Horrigan i Cincinnati, men guitarist Rick McCollum bor i Minneapolis. Samtidig understregede bandet dog:

- Vi bliver ved med at være venner og på trods af de hårde usentimentale sammenstød, vi har haft, vil vi blive ved med at holde kontakt.

Afghan Whigs blev dannet i '86 og har siden da etableret sig som et af de bedste bands på den amerikanske garage-soul scene med Greg Dullis unikke og intense stemme som omdrejningspunkt og den mesterlige "Gentlemen" fra '93 som hovedværket.

Greg Dulli udgav i oktober "Twilight as played by Twilight Singers", et mere soulinflueret album, og i øjeblikket er Twilight Singers gået i studiet for at indspille opfølgeren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA