x

Youssou N’Dour til Danmark

Youssou N’Dour til Danmark

Den senegalesiske sangstjerne Youssou N’Dour, ikke mindst kendt for 1994-hitduetten med Neneh Cherry, "Seven Seconds", kommer til Danmark. 7. og 8. december optræder han på hhv. Vega i København og Train i Århus.

Til den tid vil N’Dour have udgivet et nyt album, "Nothing’s In Vain (Coono Du Réer)", som ventes ude i oktober. N’Dour udgav dog for nylig det meget afrikansk orienterede album "Ba Tay". Du kan læse GAFFAs anmeldelse af det her.

N'Dour er født i 1959, voksede op i Dakar og fik succes i hjemlandet allerede som teenager som sanger i gruppen Etoîle de Dakar. I midten af firserne fik nogle af musikscenes største internationale navne øjnene op for ham, hvor både Paul Simon og Peter Gabriel havde Youssou N'Dour med som gæstevokalist på deres plader (hhv. "Graceland" og "So", begge fra 1986). N'Dour begynte at optræde med stjerner som Bruce Springsteen, Sting, Branford Marsalis og Tracy Chapman, og i 1989 fik Youssou N'Dour international succes med albummet "Set".

Youssou N’Dour har optrådt i Danmark flere gange med succes, bl.a. på Roskilde Festival 2000, hvor han havde den tvivlsomme fornøjelse at være den første på Orange Scene efter dødsulykken under Pearl Jam-koncerten aftenen forinden. Men N’Dours musik havde en helende virkning, der kulminerede, da N’Dour under "Seven Seconds" gik ned og lagde blomster på den interimistiske mindeplads.

Billetsalget til de to koncerter er startet på BilletNet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA