x

Nordjysk smat indviet

Nordjysk smat indviet

REPORTAGE: Hvordan får man lige 35.000 publikummer bugseret ud på et engareal til en kæmpe-koncert? Arrangørerne af Jean Michel Jarres Aero-koncert havde på forhånd forudsagt trafikale vanskeligheder, men eftermiddagens regn og et regulært skybrud under koncerten opgraderede vanskelighederne til et decideret kaos.


Gaffa.dks udsendte oplevede problemerne på nærmeste hold. En halv time før annonceret showstart var motorvejskøen på E39 ved Tylstrup vokset til 8 km længde. Til alt held befandt vi os efter to timer i køen nogenlunde forrest. Tættere på pladsen blev trafikken retfærdigvis fornuftigt afviklet, men man kunne ikke undgå at kaste et bekymret blik på den anviste parkeringsplads med tanke på hjemturen.


Arrangørerne skal også have ros for at have udsat showstart med nogle kvarter, alligevel var der tusinder af publikummer i langsom kø foran pladsen, da koncerten gik i gang. Da GAFFAs udsendte nåede frem til pladsen, havde man simpelhen valgt at fjerne billetsluserne.

Efter sigende havde koncertpladsen ved middagstid lignet en normal græsmark, men under koncerten udviste den nordjyske eng sumpede kvaliteter af en dybde og sejhed som tangerede og i flere sektioner slog den ellers legendariske Roskilde-smat.


Midt under part II fra Jarres "Rendez-Vous"-plade fra 1986 væltede regnen med et slag ned over pladsen. Kaskaderne af store dråber stod ironisk nok meget godt til det pompøse nummer, men man følte også at ens skæbne var beseglet, for hvordan ville afkørselsvejene nu se ud?

To timer efter koncerten havde GAFFA-bilen kun rykket sig 20m i køen væk fra stubmarken, og den trafikale situation ved Gl. Vrå Enge var nu blevet landsdækkende nyhed i Radioavisen. Der var effektivt kun én vej ud fra pladsen og på denne vej sad bilerne konstant fast i mudderet…!

Faktisk lykkedes det mere entreprenante bilister omkring GAFFAs varevogn at anvise en alternativ jordvej ud til ’noget asfalt’, og vi slap på denne måde mere nådigt ud af situationen end tusinder af de øvrige bilister.

Der var dog ingen tvivl om, at de udkommanderede politi- og hjemmeværnsfolk gjorde en stor indsats i situationen. Mange af de fastlåste var overdrevent vrantne. Man kan ikke bebrejde arrangørerne den helt urimelige vejrsituation, men må undre sig over at der tilsyneladende ikke var særlige tilkørselsveje for ambulancer og anden udrykning.

Man står heller ikke tilbage med en dårlig helhedsoplevelse. Koncerten var rigtig god, læs anmeldelsen her, og som jeg husker det er der på TV-optagelserne af tidligere Jarre-koncerter, altid beskrivelser af trafikalt kaos. Sagt på en anden måde:
It’s all part of the show.

Foto: Martin Dam Kristensen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA