x

The Pretenders klar med 8. udspil

The Pretenders klar med 8. udspil

Chrissie Hynde og resten af The Pretenders udsender den 11. november opfølgeren til det yderst udmærkede 1999-album ”Viva El Amor”. Det nye album, som kun er bandets 8. studiealbum siden dannelsen i 1978, har fået titlen ”Loose Screw” og er bandets første efter kontraktophøret med Warner.

Chrissie Hynde udtaler i et interview med rollingstone.com om bandets nye pladeselskab Artemis: ”Vi er virkelig lykkelige over at være på Artemis. Russell Crowes gruppe (30 Odd Foot Of Grunts) er også signet til pladeselskabet, og jeg hørte deres album den anden dag og sagde: ”det er fucking godt! Lad os tage dem med på turné. Så jeg tror, vi tager dem med på turné i Amerika i januar og februar”.

Chrissie Hynde afslører, at det nye album bliver meget inspireret af reggae, en inspirationskilde, der altid har været hørbar i Pretenders musik: ”Det er ikke udelukkende et reggaealbum, det er kun på enkelte numre. Men jeg var meget målsat på at give en reggae- følelse på denne plade, i stedet for kun at give én symbolsk reggae- sang. Jeg har altid troet på, at reggae var fremtiden. Da jeg oprindeligt kommer fra Ohio, hørte jeg først genren, da jeg flyttede til England.”

”Loose Screw” er produceret af Jonathan Quarmby og Kevin Bacon, som før har arbejdet sammen med Ziggy Marley og Del Amitri. ”Vi lyttede til de første par numre fra Finley Quayes album og sagde ”Jep, det lyder rigtigt.” Og Jonathan Quarmby og Kevin Bacon, altså ikke skuespilleren, gjorde dette. Og så er de fra Sheffield, hvor også vores bassist Andy Hobson er fra,” forklarer Hynde.

Ud over Chrissie Hynde og Andy Hobson består det nuværende Pretenders også af guitaristen Adam Seymour og den oprindelige trommeslager Martin Chambers, i øvrigt samme lineup, der medvirkede på ”Viva El Amour” og ”Last Of The Independents” fra 1994.

The Pretenders er for tiden på turné med The Rolling Stones. The Pretenders har kun fem koncerter tilbage, inden de giver opvarmnings-depechen videre til The Strokes den 4. oktober. Om opvarmningstjansen for Stones siger Hynde: ”Det er et mirakel, at vi er på turné med The Rolling Stones. Vi så deres soundcheck den forrige dag, på de to forreste rækker, og de er bare utrolige. Da jeg første gang hørte om turnéen og billetpriserne, tænkte jeg: ”Hvorfor kan de ikke bare komme videre? Hvem kan tillade sig at tage så meget for billetter?” Men efter at have set tre af deres koncerter, kan jeg sige, at selv den dyreste billet til dette show er et godt køb.”

Albummets første single "Complex Person" kan downloades i mp3-format fra pladeselskabets hjemmeside her, og ud over denne sang er der også en coverversion af All Seeing I og Jarvis Cockers ”Walk Like A Panther” at finde på det nye album.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA