x

Sort Sol laver Røde Kors-film

Sort Sol laver Røde Kors-film

Sort Sol står bag en ny reklamefilm, der får premiere i aften i 145 biografer landet over. Filmen er en opfordring til, at publikum melder sig som indsamlere til Dansk Røde Kors' landsindsamling søndag den 6. oktober.

Filmen er blevet til på Sort Sols initiativ og er instrueret af Wadt Thomsen. Sort Sol-sanger Steen Jørgensen og -guitarist Lars Top-Galia har interviewet Røde Kors’ generalsekretær Jørgen Poulsen, der i filmen udtaler sig om en oplevelse i Afrika, hvor han med ganske enkle midler hjalp med at redde en kvinde fra døden. Med andre ord: Der skal ganske lidt til at gøre en forskel.

Alle har arbejdet gratis på filmen, som er indrykket i biograferne med en klækkelig humanitær rabat. Filmen varer i øvrigt 100 sekunder og er dermed en af årets længste reklamefilm. Underlægningsmusikken er Sort Sols "Let Your Fingers Do The Walking".

Sort Sol er i øvrigt med i dette års "Klub 10", et projekt, hvor 10 markante personer og firmaer skal få penge til at yngle for Dansk Røde Kors, og det har også været startskuddet til filmen.

Hverve-filmen kan allerede nu ses på www.indsamler.dk, hvor du også kan læse mere om Røde Kors’ indsamling.

Af andre nyheder fra Sort Sol-lejren kan det nævnes, at journalisten Jan Poulsen d. 10. oktober udgiver den 384 sider lange Sort Sol-biografi "Under En Sort Sol - Fra Pisserenden Til Statens Museum For Kunst". Denne bog vil du snart kunne læse mere om på GAFFA.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA