x

Public Enemy vrede over MTV-censur

Public Enemy vrede over MTV-censur

Den på alle måder revolutionerende rapgruppe Public Enemy er stadig i gang med at ”fight the power”. For det første er den altid tidsbevidste rapper Flavor Flav nødt til at skippe et par af gruppens kommende koncerter, da rapperen bliver tilbageholdt i New York på grund af en overskridelse af en prøveløsladelse, som stammer fra en tidligere dom om bilkørsel uden kørekort.

Flavor Flav håber på snart at kunne vende tilbage til Public Enemy, der startede deres turné i denne uge i Pittsburgh. Indtil da overvejer Public Enemy at inviterer gæsterappere med på scenen for at udfylde Flavors plads. Dilated People og Blackalicious er opvarmere på turnéen.

Den anden sag, der optager rapgruppen, er en kamp mod tv-stationen MTV. Public Enemy-lederen Chuck D er vred på MTV, fordi de ikke vil vise musikvideoen til bandets nuværende single ”Gotta Give The Peeps What They Need”.

Grunden til dette er sætningen ”free Mumia”, der ifølge MTV er for politisk. Sætningen er en reference til Mumia Abu-Jamal, en sort journalist, som er dømt til døden for mordet på en hvid betjent. Mange kendte politisk aktive grupper som Rage Against The Machine, Primal Scream og Beastie Boys støtter Mumia og forlanger en ny retssag. Mumia Abu-Jamal, som engang var medlem af den sorte borgerrettighedsbevægelse Black Panthers, sidder på dødsgangen efter en ifølge mange ikke helt fair retssag.

Ifølge MTV blev Chuck D tilbudt at få vist videoen mod at fjerne ordet ”free” fra sangen, da den politiske vinkel da ville være væk. Chuck D nægter at fjerne noget fra sangen og skriver på bandets hjemmeside: ”Jeg lægger vægt på racespørgsmålet i denne sag, for MTV har indrømmet, at de forvandler sorte ansigter til sorte får. Dette handler virkelig ikke om, at vores video ikke bliver spillet, sådan er det bare, men jeg laver kunst og sange for at provokere, ikke for at være en joke”.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA