x

Barry White venter på nyretransplantationer

Barry White venter på nyretransplantationer

Den legendariske kvindeæggende soulmand Barry White, kendt for blandt andet "Never, Never Gonna Give You Up", "Can't Get Enough Of Your Love, Babe" og ”You're The First, The Last, My Everything”, venter på et par nye nyrer.

Den 58-årige White har ifølge sine læger et problem med forhøjet blodtryk, som nu har medført et svigt i nyrernes funktion. I en pressemeddelelse fra Whites pladeselskab Def Jam står der: ”Han er startet med en omgang vedligeholdende dialyseterapi. Og når det er stabiliseret, er han i køen til en nyretransplantation”.

Som en lille service til Barry White har vi på sundhed.dk fundet ud af at:
”Nyrens blodforsyning har afgørende betydning for organets evne til at rense blodet. Nyrearterien deler sig i stadig finere grene, som hver ender i et bundt af snoede blodkar (glomerulus). I glomerulus filtreres en del af blodet ud i et langt, tyndt rør (tubulus). Mens den udfiltrerede væske passerer ned gennem tubulus, tilbagetrækker kroppen de nyttige stoffer og vand, hvorved urinen opkoncentreres med affaldsstoffer.

Nyrerne filtrerer ca. 180 liter væske i døgnet, men langt hovedparten (99%) trækkes tilbage til kroppen igen, så urinen pr. døgn udgør omkring 1,5 liter. Nyrerne formår således at opkoncentrere affaldsstofferne effektivt, hvilket bl.a. styres af hormoner fra hypofysen og binyrerne, så væsketabet bliver så lavt som muligt.”

Og at den hyppigste grund til nyrebesvær er for meget medvirken i tv-programmer om cigarettynde advokater, der går på værtshus hver dag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA