x

Robbie tegner milliardkontrakt

Robbie tegner milliardkontrakt

Robbie Williams har netop underskrevet musikhistoriens største engelske kontrakt, og den næststørste i det hele taget. Kontrakten med EMI giver ham 80 millioner pund - ca. 1 milliard kr. - for fire album, skriver BBC. Kun Michael Jackson har tidligere tegnet en større kontrakt, og den hidtil største engelske kontrakt har været med Elton John, der i 1996 underskrev en kontrakt på 42 millioner pund, ca. 500 millioner kr.

Robbie har tidligere haft kontrakt med EMI, men den løb ud tidligere på året, og adskillige pladeselskaber har siden været ude efter ham.

Meldingen om aftalen med Robbie Williams fik EMI’s aktier til at stige på den engelske børs. Selskabet har ellers haft en nedtur det seneste år, hvor det bl.a. har måttet afskedige 1800 personer på verdensplan, ligesom det - som vi tidligere har skrevet om på gaffa.dk - måtte betale Mariah Carey 38 millioner pund - ca. 450 millioner kr. - for at slippe af med sin kontrakt med hende efter skuffende salg af hendes seneste album "Glitter".

Robbie Williams’ næste album, "Escapology", udkommer i øvrigt 18. november. Det bliver opfølgeren til den succesfulde "Swing When You’re Winning" med swing-coverversioner og bliver hans femte i alt. Vi kan afsløre et par sangtitler: "Feel" (første single), "Sexed Up", "Song 3", "Cursed", "Monsoon", "Something Beautiful", "Wanna Love Somebody" og "Me And My Monkey".

Robbie Williams har igen arbejdet med sin sangskriver- og producerpartner Guy Chambers, og det nye album byder både på frække, gavtyveagtige sange, klassiske ballader og "Monsoon", et tungere, Queen-agtigt nummer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA