x

Ny redegørelse om ulykken på Roskilde Festival

Ny redegørelse om ulykken på Roskilde Festival

Efter at Frank Jensen i går besluttede at lade statsadvokaten og Rigspolitiets rejsehold gennemgå alt materialet en gang til, er der ny redegørelse om ulykken på Roskilde Festival på vej. Den nye redegørelse støttes af Roskilde Festival. Men her stopper kontroverserne ikke.

Dagbladet Politiken, der i en artikelserie i mandags påviste flere mangler i politiets redegørelse, (se tidligere GAFFA Online nyhed) kritiserer ikke kun politiet, men også Roskilde Festivalens håndtering af hele forløbet og krævede Leif Skovs afgang.

Politiken opfordrer Leif Skov at gå af, ikke pga. katastofen, men pga. Roskildes håndtering af det efterfølgende forløb. Ifølge Tøger Seidenfaden, chefredaktør på Politiken, som GAFFA talte med i går, har forløbet været præget af, at man ikke har taget et ansvar og ikke har erkendt, at der både var kaos og store mangler i organisations- og ansvarsfordeling. "Den eneste måde festivalen kan vise, at den tager katastrofen alvorligt på dette sene tidspunkt, er at Leif Skov tager sin afgang", mener Tøger Seidenfaden.

Leif Skov, der hele tiden har afvist det at gå af som en form for ansvarsforflygtigelse, mener at Roskilde Festival fra starten viste, at den tog katastrofen alvorligt ved ikke at vente på politiets redegørelse, men deriomd straks gå i gang med forbedringer. "Men", understregede han i et interview med GAFFA i går eftermiddags; "Hvis der har været tvivl om, hvorvidt vi vedkender os et medansvar, så må vi tage det til efterretning frem for at holde fast eller stikke af. Men det kan godt være, at det ikke har været sagt tydeligt nok."

Det fik Leif Skov så lejlighed til at klargøre, da han i går aftes var i krydsild i DRs Nyhedsmagasin. Her blev han blandt andet præsenteret for Pearl Jams tourmanager Kelly Curtis' oplevelse af ulykkesforløbet:

"Det tog for lang tid, før bandet fik at vide, at der var noget galt. 20 minutter er for lang tid. Den slags ting burde kun tage 1 minut. Og så var det endda os, der stoppede koncerten. Der herskede stor forvirring i festivalledelsen, og Roskilde handlede ud fra uvidenhed, fornægtelse og var uforberedte".

"Der er ganske meget korrekt i de barske beskyldninger", var Leif Skovs reaktion efterfølgende. "Meget gik galt. Der var mekanismer, som ikke fungerede og nøglefunktioner, der burde have været defineret skarpere. Vi har nok begået den fejl at kommentere detaljer, og det har set ud som en bortforklaring", fortsatte han; "Men en stor del af ansvaret for, at tingene ikke var i orden, er vores".

Leif Skov ser ikke sin fratrædelse som en løsning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA