x

Detaljer om Nyt Nick Cave-album

Detaljer om Nyt Nick Cave-album

Som tidligere skrevet på GAFFA.dk udsender Nick Cave And The Bad Seeds den 3. februar deres tolvte album ”Nocturama”.

Bandet besluttede at bruge en pause i deres australske turné i starten af 2002 til at arbejde på et nyt album. Sangen blev lært og indspillet på kun en uge. ”Ideen var at fjerne noget af nøjagtigheden der er, når man laver et album, for om muligt at lave et album, som de gjorde i gamle dage, hvilket var meget hurtigere,” forklarer Cave og forsætter:

”Den måde, jeg skrev dette album på, var ved at få den musikalske idé ned på papir først og derefter teksten, hvorefter jeg lagde sangen til side og begyndte på en ny. Jeg reflekterede ikke over sangen igen, eller spillede den igen. Da den først var skrevet, var den færdig.”

Albummets sidste nummer ”Babe, I’m On Fire” er en 15 minutter lang sang med ikke mindre end 43 vers. Versionen, der findes på albummet, er bandets andet forsøg på at indspille den.

Filminstruktøren John Hillcoat har instrueret musikvideoen til førstesinglen ”Bring It On”. Videoen indeholder udover en optræden af bandet også nogle letpåklædte piger, der vrikker med deres bagdele. ”Johnny Hillcoat spurgte mig, hvad jeg ønskede at lave en video om,” forklarer Cave. ”Jeg spurgte ham, hvordan musikvideoerne på MTV ser ud i disse dage, og han svarede, at der hovedsagligt var en masse sorte piger, der vrikkede deres røve mod kameraet. Så jeg sagde: 'Yeah lad os gøre det'.”

Selvom ”Nocturama” ikke er udsendt endnu, er Cave allerede halvvejs færdig med at skrive det næste album, da Cave er blevet bange for at skulle begynde med at skrive igen efter en pause. Derfor kan man også forvente, at Nick Cave And The Bad Seeds i fremtiden udsender deres plader med kortere mellemrum.

”Nocturama”-trackliste:

”Wonderful Life”
”There Is A Town”
”Still In Love”
”She Passed By My Window”
”Rock Of Gibraltar”
”Right Out Of Your Hand”
”He Wants You”
”Dead Man In My Bed”
”Bring It On”
”Babe, I'm On Fire”

Samtlige sangtekster kan ses her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA