x

Bevæget Harrison-mindekoncert i London

Bevæget Harrison-mindekoncert i London

I fredags var det et år siden, eks-Beatlen George Harrison døde af kræft i en alder af 58 år, og det blev markeret ved en mindekoncert i Londons Royal Albert Hall. Det var ifølge www.canoe.ca en bevæget begivenhed.

Koncerten var en veritabel all-star-aften anført af de to overlevende Beatles-medlemmer Paul McCartney og Ringo Starr og med bl.a. Eric Clapton, Joe Cocker, Sam Brown, den indiske sitarguru Ravi Shankar - der var en stor inspiration for Harrison - Jeff Lynne og Harrisons søn Dhani Harrison. De to sidstnævnte medvirker også på og har været med til at producere Harrisons nyligt udsendte posthume album "Brainwashed".

Sætlisten bød naturligvis på Harrisons sange, både fra Beatles- og solotiden, bl.a. "Here Comes The Sun", "Something", "While My Guitar Gently Weeps" og "My Sweet Lord". Adskillige gange blev de optrædende mødt med stående ovationer, ikke mindst de to eks-Beatler og Dhani Harrison.

Som nævnt var det en bevæget aften, og Ravi Shankar sagde bl.a.: "Jeg kan stærkt mærke, at George er her i aften."

Nu vi er ved de mere triste Beatles-jubilæer, kan vi lige minde om, at det på søndag d. 8. december er 22 år siden, John Lennon blev skudt i New York af den fanatiske fan Mark Chapman.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA