x

A-ha-medlem dekorerer juletræ med penge

A-ha-medlem dekorerer juletræ med penge

A-ha-medlemmet Magne Furuholmen begik en lidt anderledes juleudsmykning, da de norske statsbaner for nylig gav ham 14.000 kroner for at dekorere et juletræ ved Oslo Hovedbanegård. Furuholmen tog nemlig opgaven helt bogstaveligt og dekorerede sirligt træet med de 14.000 kroner, i form af både mønter og sedler bundet op på snore, ifølge Furuholmen såvel for at understrege penges æstetiske kvaliteter som for at kritisere julens kommercialisme.

"Opgaven er nu ude af mine hænder. Hvis nogen stjæler pengene, så håber jeg, det er nogen, der har brug for dem," sagde han derpå.

Om det var værdigt trængende, vides ikke, men natten til i går blev træet i hvert fald ribbet for hver en skilling, og kun en stige lå tilbage. Træet nåede dog at stå med pengene i tre dage, hvilket Furuholmen er temmelig imponeret over. Han betragter den megen medieomtale af træet - både før og efter tyveriet - og selve tyveriet som en del af værket.

I alt 24 kunstnere er blevet bedt om at pynte et juletræ foran Oslo Hovedbanegård, og et nyt træ sættes op hver dag som en slags julekalender. Furuholmens tømte træ er nu blevet udstyret med et citat fra den sarkastiske amerikanske folkesanger Tom Lehrers sang "Christmas Carol": "Angel we have heard on high / Tell us to go out and buy".Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA